De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag 28 oktober in Winterswijk een 24-jarige man uit Borculo en een 34-jarige man uit Winterswijk aangehouden op verdenking openlijke geweldpleging. Beide mannen waren betrokken bij een vechtpartij waarbij een 21-jarige Winterswijker werd geslagen en een portier van de horecagelegenheid een vinger brak.

 

Rond 03.00 uur kreeg de politie de melding van een vechtpartij bij een horecagelegenheid in het centrum van Winterswijk. Uit eerste onderzoek bleek dat de 34-jarige Winterswijker zonder reden een 21-jarige plaatsgenoot had geslagen. Hierdoor ontstond een vechtpartij, waarbij ook de 24-jarige man uit Borculo klappen uitdeelde.

Toen portiers van de horecagelegenheid de vechtende partijen uit elkaar wilden halen, keerde de agressie zich tegen hen. Hierbij brak één van de portiers een vinger. De 24-jarige man uit Borculo en de 34-jarige man uit Winterswijk zijn vervolgens aangehouden voor openlijke geweldpleging. Ze zijn overgebracht naar het politiebureau en voor nader verhoor ingesloten.

Tegen de aangehouden mannen wordt proces-verbaal opgemaakt en ze krijgen een horecaverbod.