Een 17-jarige jongen uit Winterswijk is in de nacht van zaterdag op zondag 27 oktober betrapt op rijden onder invloed. De jongen probeerde de politie te ontvluchten.

 

De politie zag de snorfiets, waar twee jongens op zaten, zonder licht rond 03:40 uur rijden op de Laan van Hilbelink in Winterswijk. De bestuurder kreeg een stopteken maar ging er meteen vandoor. Aan het begin van de Esdoornstraat vloog de snorfiets uit de bocht, waarna de bijrijder even op de grond bleef liggen en kon worden staande gehouden door de politie. De 17-jarige bestuurder vluchtte lopend de Esdoornstraat in, maar werd al vlot door een agent achterhaald en aangehouden. De jongen rook naar alcohol en blies op het politiebureau 0,9 promille. Hij bleek bovendien niet in het bezit van een rijbewijs.

 

De 17-jarige is na verhoor heengezonden en is meteen bekeurd voor het rijden zonder licht, rijden zonder rijbewijs en het negeren van een stopteken van de politie. Over het rijden onder invloed maakt de politie proces-verbaal op.