De politie heeft vrijdag het rijbewijs ingevorderd van een 22-jarige man uit Winterswijk die de politie probeerde te ontvluchten en daarbij een zeer forse snelheidsovertreding beging.

 

De politie zag de jongeman vrijdag over de Veenhuisweg rijden, komend uit de richting van het natuurgebied, en wilde hem ter controle staande houden. De bestuurder ging er meteen vandoor. De politie zette de achtervolging in, daarbij omwille van de veiligheid gebruikmakend van zwaailicht en sirene in verband met de hoge snelheid die de bestuurder meteen voerde. Bij de rotonde Misterweg / Rondweg Zuid lukte het de politie om hem klem te rijden.

De bestuurder kreeg meteen te horen dat de politie proces-verbaal ging opmaken en dat zijn rijbewijs was ingevorderd in verband met zijn gevaarlijke rijgedrag en de zeer hoge snelheid (boven de 120 waar 60 is toegestaan). Waarom de bestuurder er vandoor ging is niet duidelijk geworden.