De PvdA fractie van de gemeente Winterswijk heeft Theo Hartjes unaniem gekozen tot nieuwe fractievoorzitter als opvolger van Bernhard Harfsterkamp die heeft aangegeven zijn functie als aanvoerder van de grootste oppositiepartij van Winterswijk te willen neerleggen.

De raadszetel van Bernhard Harfsterkamp zal vanaf 29 november naar alle waarschijnlijkheid worden ingenomen door Grietje Hanevelt nadat eerste opvolger Dinand Buursink heeft aangegeven niet langer beschikbaar te zijn als kandidaat raadslid. Grietje Hanevelt was van 2006 tot 2010 lid van de commissie samenleving. Vanaf 2010 is zij lid van het bestuur van de PvdA Winterswijk.

Het fractiebestuur bestaat vanaf heden uit: Theo Hartjes (fractievoorzitter), Elvira Schepers (vicefractievoorzitter) en vanuit het bestuur beheerd Dhr. Johan Oonk de financiën van de fractie.