Het Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD) organiseert de verkiezing ‘Beste Markt van Nederland’ met als belangrijkste doel: zorgen dat de warenmarkt verder professionaliseert, zodat consumenten in de toekomst naar de markten blijven komen.

 

Op weg naar de titel

In de eerste selectieronde heeft de jury de kwaliteit van de warenmarkten beoordeeld op basis van de, door de gemeente, ingestuurde motivaties. De jury was zeer enthousiast over de inzendingen. Aandachtspunten voor de beoordelingen waren: basisinfrastructuur van de markt, inrichting, wisselwerking met de omgeving, afstemming op de consument, organisatie en communicatie. De tweede selectieronde bestaat uit een beoordeling op locatie. Deze bezoeken vinden in het laatste kwartaal van dit jaar plaats. Begin maart 2013 wordt onthuld welke markten zich in hun categorie ‘Beste markt van Nederland’ mogen noemen. Deze drie winnaars van de titel krijgen van het HBD een feestje op de markt aangeboden Bovendien mogen zij voor € 1000,- promotiemiddelen bestellen via www.marktpromotie.nl.

 

Jurering

De jurering wordt gedaan door vertegenwoordigers van het Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD), de Centrale Vereniging voor de Ambulante Handel (CVAH) en de Nederlandse Vereniging van gemeentelijke Marktbeheerders (NVgM).

 

Na een eerste selectieronde zijn negen markten genomineerd die doorgaan naar de volgende ronde van de verkiezing ‘Beste Markt van Nederland’. De genomineerden zijn onderverdeeld in drie categorieën:

 

Grote markten (meer dan 50 kooplieden)

Doetinchem markt dinsdag van 08.00 – 13.00 uur

Emmen markt vrijdag van 08.00 – 14.00 uur

Valkenswaard markt donderdag van 09.00 – 17.00 uur

 

Middelgrote markten (met 30 tot en met 50 kooplieden)

Deventer markt zaterdag van 09.00 – 17.00 uur

Hoorn markt zaterdag van 08.30 – 17.00 uur

Winterswijk markt zaterdag van 09.00 – 17.00 uur

 

Kleine markten (tot 30 kooplieden)

Gulpen markt donderdag van 08.30 – 12.30 uur

Hulst markt maandag van 09.00 – 16.00 uur

Spanbroek/Opmeer markt dinsdag van 10.00 – 16.00 uur