Op dinsdag 16 oktober verandert de Markt in Winterswijk in een heus kinderdorp! Vanaf 13.30 uur zijn alle kinderen welkom en kunnen moeders en vaders lekker gaan shoppen in het mooie koopcentrum van Winterswijk. Er zijn heel veel activiteiten voor de kinderen zoals springkussens, verkleden, kliederen en klodderen, stoeptekenen, stoelendans, goochelen met ballonnen, schminken, klimtoren, stokvangspel, spring- doe-kussen, balspellen en leuke workshops verzorgd door DOT! De toegang is gratis.

 

Er zijn diverse springkussens waaronder een spring-doe-kussen. Ook mogen de kinderen zich verkleden en kunnen vervolgens op de foto zodat zij altijd een herinnering hebben aan een leuke middag. Kliederen en klodderen kan op de tekentafels. We gaan proberen een tekening van 5 meter lang of misschien zelfs wel 10 meter lang te maken. Voor de kunstenaartjes is er de mogelijkheid om een stoeptekening te maken, het thema is: wat wil ik later worden. De mooiste tekening wordt beloond met een mooie prijs. Kinderen die graag dansen kunnen mee doen aan de stoelendans. Er is ook een goochelaar die goochelt met mooie gekleurde ballonnen. Wie gaan er allemaal met een mooie geknutselde ballon naar huis? Natuurlijk mag ook het schminken niet ontbreken. En voor de crea bea’s verzorgd DOT! leuke workshops fotolijstjes pimpen of misschien een schatkist versieren. Voor de stoere jongens staat er een heuse klimtoren en zijn er diverse balspellen. Met het stokvangspel kunnen de kinderen weer een prijsje winnen. Wie meer dan 4 stokken weet te vangen mag een keer grabbelen in de grabbelton. Kinderen mogen zelf kiezen wat zij gaan doen en kunnen ieder moment binnen lopen of het kinderdorp verlaten. Om 17 uur sluit het kinderdorp.