De politie kwam woensdag 2 oktober, bij toeval, een 15-jarige jongen uit Winterswijk op het spoor die een flinke hoeveelheid illegaal vuurwerk bij zich had. Inmiddels zijn er vijf jongens verhoord en 52 dozen nitraten in beslag genomen.

 

Agenten controleerden die woensdagavond een groepje jongens aan de Dingstraat in Winterswijk. Toen zij de 15-jarige jongen om zijn ID-kaart vroegen, viel er een zak met nitraten onder zijn jas vandaan. De jongen is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Later is ook een 16-jarige plaatsgenoot van hem aangehouden. Beide verdachten hebben inmiddels een verklaring afgelegd.

 

Onderzoek

De politie ging verder met het onderzoek en kwam meer verdachten op het spoor. Donderdag is een 18-jarige jongen uit Winterswijk verhoord. Ook hij had illegaal vuurwerk in zijn bezit. Vrijdag zijn een 14- en 17-jarige jongen, beide Winterswijkers, verhoord. Zijn hadden ook vuurwerk thuis liggen. Na verhoor konden de verdachten weer naar huis.

 

Vuurwerk

In totaal is zijn er 52 dozen nitraten gevonden bij de verdachten gevonden. In elke doos zaten 20 of 30 stuks. Het illegale vuurwerk is in beslag genomen en wordt vernietigd.

 

Meer aanhoudingen

De politie vervolgt het onderzoek en sluit meerdere aanhoudingen niet uit. De politie roept jongeren die nog in het bezit zijn van illegaal vuurwerk op om zich te melden.