Ondernemers buitengebied zetten zich op de kaart en organiseren een OpenBedrijven KunstRoute!Op zondag 7 oktober 2012 wordt er in de buurtschappen Woold en Brinkheurne van de gemeente Winterswijk een OpenBedrijven KunstRoute georganiseerd.

 

Het idee is ontstaan naar aanleiding van de oprichting van de Vereniging-OBW afgelopen winter. De vereniging-OBW is een ondernemersvereniging voor alle ondernemers in het buitengebied van Winterswijk. En telt na de oprichting (28 februari j.l) nu ca. 110 leden. Er is grote behoeft onder de leden om hun bedrijf aan de buiten wereld te presenteren.

 Er zijn 23 bedrijven verspreid door beide buurtschappen die hun deuren openen voor publiek. Daarbij zijn er ruim 25 kunstenaars die verspreid over de route bij de bedrijven hun kunsten en kunnen laten zien, ook worden daarbij, waar mogelijk workshop gehouden.

 

Er zijn 5 centrale plekken van waaruit men de route kan beginnen. Dit zijn achtereenvolgens Zalencentrum Reuselink, Hotel De Lindeboom, Berenschot’s Watermolen, Verenigingsgebouw Juliana en Kaasboerderij De Herminahoeve. Om 11.00 uur wordt de aftrap gegeven bij Zalencentrum Reuselink, en de dag duurt tot 17.00 uur.

De opzet is om bedrijvigheid en kunst aan elkaar te verbinden, met het doel om voor het publiek een zeer aantrekkelijk programma te bieden. Heel vaak ziet men hierbij dat er gezegd wordt van dat had ik nooit gedacht dat jij (kunstenaar) of jullie bedrijf dit maken. Zo is soms niet eens goed bekend wat de buurman bijvoorbeeld maakt.

 

Bedrijfsactiviteiten variëren van houtzagerijen, ambachtelijk timmerwerk, kaas maken, kijkje in de keuken bij zorgboerderijen, mechanisatie, paardentandheelkunde, melken met de melkrobot tot dienstverlenende bedrijven. Ook het aanbod van kunstenaars is zeer gevarieerd van schilderkunst, beeldhouwen, boetseren, bronzen beelden gieten, beeldhouwwerk met behulp van een motorkettingzaag en natuurlijk zang en muziek.

Er is een workshop koeschilderen vanaf 14.00 uur door Vic Hulshof bij Melkveebedrijf Scholten, het Woolds Mansleukoor treed op om 14.00 uur en om 16.00 uur bij Kaasboerderij Harminahoeve, Walter Raben speelt en acteert om 14.00 uur en om 15.30 uur bij Gebouw Juliana, Willem en Jolanda doen een workshop en spelen om 13.30 uur en om 15.30 uur bij Berenschots Watermolen, The Spirits spelen om 11.30 uur en 13.30 bij Zalencentrum Reuselink en om 15.00 uur bij Hotel de Lindeboom.

 

 

 

 

De route is heel goed te fietsen en natuurlijk ook met de auto te rijden.

 

Het enthousiasme onder de deelnemers is zeer groot en men hoopt het publiek op een hele aangename manier te vermaken.