Op 1 oktober 2012 starten de werkzaamheden aan de Zonnebrink in Winterswijk om ter hoogte van de kerk een oversteekplaats met een middengeleider aan te leggen. Het werk duurt circa drie weken. De weg wordt afgesloten, ter plaatse wordt een omleiding aangegeven.

Begin dit jaar heeft de gemeenteraad besloten dat er veilige voetgangersoversteekplaatsen moeten worden gerealiseerd over de Zonnebrink en Dingstraat. Daarmee wordt vanaf 1 oktober ter hoogte van De Zonnebrinkkerk begonnen.

Inmiddels zijn er al werkzaamheden voor het verleggen van kabels en leidingen uitgevoerd. De wijziging bestaat in hoofdzaak uit het aanleggen van een zebrapad met een middeneiland tegenover de kerk, in de richting van de Wheme. Gedurende de werkzaamheden wordt het verkeer omgeleid via de Laan van Hilbelink, Bataafseweg en Kottenseweg. Aanliggende percelen zijn wel bereikbaar. Bevoorradend verkeer voor de panden aan de Wheme kan via het Weeninkpad rijden. Ook de lijndienst van Arriva zal worden omgeleid, de halte Driemark komt tijdelijk te vervallen.