Op zoek naar een school voor uw kind? Op woensdag 26 september a.s.  kunnen belangstellenden vanaf 09.00 uur tijdens de ‘Open ochtend’ een indruk komen opdoen van de lessen die op dat moment op school worden gegeven. De Esch is gevestigd aan de Rusthuisstraat in Winterswijk. Ook het Peuterhuis, halve dagopvang voor kinderen tot 4 jaar, is open voor bezoek van belangstellende ouders. Op vrijdag 28 september a.s. viert Basisschool De Esch het Michaelsfeest. Belangstellenden van buiten de school zijn ook dan van harte welkom om te komen proeven van deze traditie in het vrije schoolonderwijs.

 

Aartsengel Michael is bekend uit (christelijke en joodse) verhalen en sagen als de bestrijder van het kwaad, ook wel uitgebeeld als de duivel of draak. Het verhaal is ook bekend als St. Joris en de draak. Deze draak komen we dan ook tegen in het verkleedspel op school. Het feest vormt ook een speelse manier om de kinderen er aan te herinneren onze eigen slechte eigenschappen eens onder de loep te nemen, en kwaad en goed weer in evenwicht te brengen. De weegschaal is daarom het tweede element dat in de viering een belangrijke rol speelt.

Michael is de eerste van de “Drie Heiligen te paard” die in de najaarsagenda van De Esch de revue passeren. En allen hebben te maken met onze eigen waarden en normen. Na Michael is het Sint Maarten (11 november) die de helft van zijn mantel aan een bedelaar gaf en ons zo herinnert met anderen te delen.  Sint Nicolaas (5 december) sluit de rij, en beloont ons voor het goede.
Normen en waarden dus, maar dan leuk gebracht!

Meer weten? Kijk op www.deesch.nl