Freerunning is spectaculair, spannend, avontuurlijk, gewaagd en uitdagend. Oorspronkelijk is Freerunning begonnen als de ontsnappingstechniek ‘Le Parcour.’ Het is een techniek die je in staat stelt om zo snel mogelijk te ontsnappen en je vrij en soepel door de ruimte te verplaatsen. Met Freerunning is er een heuse hype ontstaan om deze technieken te verbeteren en te verfraaien.
Een Freerunner zoekt grenzen op maar kent zijn/haar grenzen ook. Freerunning vergt oefening, heel veel oefening.  Het ziet er misschien gemakkelijk uit maar alleen oefening baart kunst. Om te freerunnen heb je geen speciale kleding nodig, maar bepaalde zaken zijn wel handig, zoals: Kleding die prettig zit, handschoenen, sportschoenen, geschikt om op te rennen en te springen.

 

Freerun leren, waar en hoe?
Om een Freerunner te worden heb je oefening en ervaring nodig. Les in freerunnen is natuurlijk de beste manier om het te leren. Daarom start de WGV binnenkort met lessen Freerunning. Info kun je krijgen bij leiding@wgvgym.nl of bel 0543 – 516243.
De lessen zullen o.a. gegeven worden op de Freerunningbaan bij het Gerrit Komrijcollege.