Afgelopen dinsdag 18 september heeft Sc. Meddo tijdens de jaarvergadering afscheid genomen van haar voorzitter Joep Dorsthorst. Maarliefst 15 jaar lang heeft Joep met veel verve de voorzittershamer gehanteerd (1997-2012), voor een gedegen bestuur gezorgd en de accommodatie ’t Konder gemaakt tot wat het nu is, met als bekroning een kunstgrasveld.

Joep een bezige bij die niet alleen voor Sc. Meddo actief is geweest maar ook maatschappelijk gezien zich hard heeft gemaakt voor Meddo in het algemeen. Een en ander was  niet mogelijk zonder de steun van zijn vrouw Lies. Klinkt als een cliché, maar Lies wist precies wanneer ze bescheiden op de achtergrond, haar dingetje moest doen.

Voor al zijn goede werk werd Joep al een keer koninklijk onderscheiden, zodat het voor de afscheidscommissie niet eenvoudig bleek te zijn dit nog een keer te overtreffen. Sc. Meddo een kei van een club, met een kei van een voorzitter. Bij wijze van opwarmer werd door de nieuwe voorzitter Tom Meeusen dan ook een Meddo-steen, op dwerggrootte, met inscriptie: “een kei van een voorzitter” aan Joep en Lies overhandigd. Lekker makkelijk voor intern gebruik en om bij de open haard te zetten.

Daarnaast werd buiten op het plein voor de accommodatie door Joep en Lies een bord onthuld met als opschrift “Het Joep Dorshorst Plein” kei van een voorzitter 1997-2012. Een blijvend aandenken voor iemand, die het méér dan verdient heeft en ook hier natuurlijk de bloemen voor Lies. Zoals Joep altijd zegt, “het is geen afscheid, meer een welkom maar dan op een andere manier”. Een bezige bij neemt nu eenmaal moeilijk afscheid van zijn geliefde honing.

 Met pijn in het hart werd ook afscheid genomen van jeugdsecretaris Anita te Koppele. Een dame die van aanpakken weet, nergens de neus voor optrekt, altijd voor een oplossing zorgt, met  een ongekend netwerk en gewoon een fijne collega is om mee samen te werken. Tijdens de jaarvergadering werd er verder nog afscheid genomen van Marcel te Lindert, jarenlang eindredacteur van Sc. Meddo voor MeddoMagazine.

Hulde en  bloemen waren er voor Herman Pampiermole die tot erelid werd benoemd voor zijn 50 jarig lidmaatschap alsmede zijn verdiensten voor de club. Ook 50 jaar lid zijn Karel Nienhuis, Juul Overkamp, Theo Raben, André Tiggeloven, Harrie Tiggeloven en Leo Wellink, terwijl Wim Boeijink voor 40 jaar werd gehuldigd, alsmede Bart te Braak, Mirjam Winters en Wim Terwel voor 25 jaar.

En nu maar wachten wanneer de Tom Tom mensen het “Joep Dorsthorst  Plein” in hun stratenplan gaan opnemen.