Op zondagmiddag 30 september is het weer zover. Een niet weg te denken evenement in Winterswijk en omstreken Het jaarlijkse Grote Dierendag Feest bij Kinderboerderij Freriks in Winterswijk. Deze middag die van 13.30 uur tot 17.00 uur duurt, staat echt bol van leuke activiteiten. Alle kinderen mogen hun huisdier meenemen en deze laten beoordelen door een echte keurmeester. Het maakt dan ook echt niet uit welk dier je meeneemt. Je krijgt een mooi certificaat en een leuk presentje. Verder zijn er op het hele erf tal van leuke dingen te beleven en te zien.

 

Verschillende verenigingen op het gebied van dieren laten zich van hun beste kant zien. Er zal verteld worden over vleermuizen door Vlegel, de vleermuisorganisatie. Ook komt de roofvogelshow van Joanne van Zadelhoff naar de Kinderboerderij, spannend! Wat is er nu mooier en spannender dan echte roofvogels in actie te zien.

De dierenarts zal laten zien wat je allemaal kunt meemaken in dit boeiende beroep en de assistentes zullen op alle vragen een antwoord proberen te vinden. Een bijzonderheid deze middag zal het voetballende kippenelftal zijn, uniek in Nederland, misschien wel in de wereld. Dit beloofd erg leuk te worden.

Een Groene Toekomst.

Steeds meer kinderboerderijen zijn bezig met duurzaamheid. Soms op een hele natuurlijke manier, bijvoorbeeld met biologische voeding of teelt. Maar ook door het scheiden van afval en soms zelfs het plaatsen van zonnecollectoren. Ook zijn er veel kinderboerderijen die “duurzame dieren”houden. Wat voor dieren dat zijn? Dat ontdek je tijdens het Grote Dierendag Feest. Kinderboerderij Freriks heeft contact gezocht met Natuur Activiteiten Centrum De Huusker, als naoste naober hebben zij enorm veel kennis in huis op dit gebied. Samen hebben we geprobeerd een leuk en boeiend programma samen te stellen met voor iedereen wat wils. Er zijn lekkere dingen te eten en ook een drankje is er te krijgen. Teveel om op te noemen allemaal….  Kinderen die de flyer meenemen die op de scholen in de regio is verspreid, maken bovendien kans op leuke prijzen!

 

Ook voor onze oudere gasten is deze middag erg de moeite waard.

Entree voor deze middag bedraagt € 2,– p.p.