Op 28, 29 en 30 september zullen The Sixties het centrale thema zijn van Bredevoort Schittert. Het kleine stadje Bredevoort zal dan weer de vele duizenden bezoekers ontvangen.Tienduizenden flakkerende kaarsjes nemen de taak over van de gedoofde straatverlichting. In deze sfeervolle ambiance is een adviesroute gemaakt, zodat het publiek vanzelf langs de meeste lichttaferelen geleid wordt. Daarnaast wordt er een 52 pagina dik programmaboekje gratis uitgereikt, waarin een plattegrond waarop behalve de route alle 81 programmaonderdelen te vinden zijn.

 

De bevolking van Bredevoort heeft zich sterk gemaakt om gastvrij te zijn en veel te bieden. Bredevoort Schittert is een samenwerking van alle 1400 inwoners waarin ieder zijn/haar talenten heeft aangesproken en een bijdrage geeft.

 

Drie dagen licht, muziek, theater, kunst & romantiek.

De vele bouwgroepen hebben zich laten inspireren door The Sixties.  Zo zult u het Zendschip van Veronica op de Grote Gracht en Pipo de Clown en Mamaloe in hun Pipowagen in het centrum  tegenkomen evenals de Rolling Stones, de Fabeltjeskrant, het VW Spijlenbusje en de Idols uit de Sixties en nog vele andere bekende figuren uit die tijd. In de lasershow zult u de eerste maanlanding van Neil Amstrong herbeleven.

Op de diverse podia treden musici op met de onvergetelijke jaren’60 muziek. In de Sint Joriskerk zijn diverse korte concerten en vanaf 22:30 uur is er live muziek op ’t Zand.

De straatartiesten zullen weer overal actief zijn. Zo vindt u o.a. op de Markt de Schitterende Vrouwen als bermtoeristen (weet u dat nog?).

De Compagnie Onversaegt uit de 16e eeuw houden zich afzijdig van het drukke gedoe en slaan hun kampement op in de tuin van Sint Bernardus. Iedereen wordt van harte uitgenodigd bij hen even op adem te komen.

De vele kunstenaars laten hun nieuwste creaties zien op het gebied van schilderen, fotograferen, beeldhouwen, glaskunst en verzamelaars tonen hun gereedschap, lego, fietsen en oude foto’s en ansichten uit Bredevoort.

Soms hoort u het geklepper van paardenhoeven weerklinken en komt een stoet met koetsiers langs. Het kan ook het gepruttel van Kreidlers, Puchs of andere brommers zijn of het gehakkel van de oude tractoren. Diverse oldtimer clubs zullen aanwezig zijn om hun kostbare bezit te laten zien en om een gezellige lichtjesroute door Bredevoort  te rijden.

Een aantal prachtige tuinen worden voor het publiek opengesteld en de molen Prins van Oranje zal trots haar wieken draaien met speciale Bredevoort Schittert zeildoeken.

Een kleine streekproductenmarkt  zal de heerlijke producten uit de Achterhoek aanbieden en op de terrassen kunt u even uitblazen.

Een aantal huifkarren zullen met de bezoekers een romantische rit maken tot buiten het centrum.

 Ontmoeting op ’t Zand.

Op zaterdagmiddag  29 september is er van 12:00 uur tot 14:30 uur een grote lunch op ’t Zand. Het is gratis en iedereen wordt uitgenodigd om hier aan deel te nemen. Het zou leuk zijn als de bezoekers in jaren’60 outfit kunnen komen, maar noodzakelijk is het niet.

 

Het is onvoorstelbaar dat zo’n uitgebreid programma wordt aangeboden voor slechts € 5,=

Bovendien is het programmaboekje en het parkeren gratis.

De bezoeker hoeft alléén maar voor het avondprogramma vanaf 19:00 uur te betalen, ’s middags is alles vrij toegankelijk.

Vrijdag 28 september, van 19:00 uur tot 22:30 uur

Zaterdag 29 september, van 12:00 uur tot 22:30 uur

Zondag 30 september, van 13:00 uur tot 21:00 uur.

Alle avonden worden  afgesloten met live muziek tot na middernacht.

Toegangsprijs  € 5,00, parkeren en programmaboekje gratis.

www.bredevoortschittert.nl

info@bredevoortschittert.nl