In en om Winterswijk heeft u ze vast al gezien: de prachtige percelen met zonnebloemen. Inwoners en bezoekers hebben hier afgelopen maanden volop van kunnen genieten. In de komende weken worden de zonnebloemen geoogst ten gunste van een aantal goede doelen.

 

9 september Nationale Ziekendag

Tijdens de Nationale Ziekendag worden de zonnebloemen van Winterswijkse bodem door de Zonnebloem afdeling Meddo uitgedeeld aan ouderen en zieken. De afdeling Zonnebloem Winterswijk maakt diverse bloemstukken voor in de hal en de woonkamers van de diverse verpleeg- en zorgcentra. In het ziekenhuis mogen helaas – vanuit hygiëne oogpunt – geen zonnebloemen meer worden uitgedeeld.  

 

16 september Marathon Nationaal Landschap Winterswijk

Op zondag 16 september vindt voor het eerst de Marathon Nationaal Landschap Winterswijk plaats. Deze recreatieve marathon heeft een brede opzet: je kunt wandelen, nordic walken en hardlopen. De opbrengsten van de marathon zijn voor Stichting Nina. Deze stichting zet zich in voor het inzamelen van geld voor kinderen met een hersenstamtumor. Stichting Nina verkoopt op 16 september zonnebloemen. Deze kunnen dan eventueel overhandigd worden aan deelnemers van de marathon. De opbrengst van deze verkoop is ook voor de stichting.

 

22 september: marktactie Zonnebloem

Op zaterdag 22 september staat de Zonnebloem afdeling Winterswijk op de warenmarkt met een kraam om bossen zonnebloemen te verkopen. De opbrengst van deze verkoop gaat naar de Zonnebloem.