In de aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen, organiseren de gezamenlijke Achterhoekse afdelingen van D66 op vrijdagmiddag 7 september a.s. de Achterhoektour met de D66-Discussiebus. In deze bus en op locatie gaan onder meer D66 Tweede Kamerlid Gerard Schouw en D66 Gedeputeerde Annemiek Traag in discussie met belangstellenden. Iedereen die belangstelling (mits aangemeld) kan mee om op deze unieke, informele manier in contact te komen met de Haagse en provinciale politiek in de Achterhoek.

 

 

De Achterhoek verdient het om als zelfbewuste regio in Europa, als lid van de Euregio en als het groenste industriegebied van Nederland een factor te zijn in de landelijke politiek. Om die reden een fraaie klassieke dubbeldeksbus, getransformeerd tot D66-Discussie bus, een rondrit maken door de Achterhoek. De thema’s Openbaar vervoer, Onderwijs en Innovatie worden dan niet alleen bediscussieerd, maar ook in de praktijk bezocht.

 

Gespreksleiders en Panelleden zijn onder andere:

  • Gerard Schouw, D66-tweedekamerlid
  • Annemiek Traag, D66-gedeputeerde van de provincie Gelderland
  • Michiel Scheffer, D66 fractievoorzitter van de provincie Gelderland
  • Han de Boer, D66 wethouder gemeente Berkelland
  • Wouter Saes, D66 fractielid van de provincie Gelderland
  • en vele andere ook niet D66’ers.

 

Programma:

13.00 uur:         Openbaar Vervoersmuseum in Doetinchem, Stationsstraat 50.

14.45 uur:         Eendekroostproject in Beltrum

16.00 uur:         Marianum in Lichtenvoorde

18.00 uur:         Terug in Doetinchem

 

Deelname staat open voor iedereen die belangstelling heeft voor deelname aan de tour met en wil bijdragen aan het debat in de D66-Discussiebus. Aanmelden kan tot  3 september 2012 via discussiebus@d66oostachterhoek.nl. vol=vol.  U hoeft geen lid te zijn van D66 om deel te nemen.

D66 Achterhoek is in dit kader een samenwerkingsverband van de afdelingen Oude IJsselstreek, Liemers-Grensland, Berkelland, Bronckhorst, Oost-Achterhoek (Winterswijk, Aalten en Oost-Gelre) en Doetinchem.