Binnenkort is het zo ver. De kinderen gaan weer naar school. Dat betekent dus extra opletten voor iedereen in het verkeer.

 

 

Uitkijken op de nieuwe schoolroute

Na een zomerperiode van relatief weinig verkeer, is het voor zowel de ouders als de kinderen belangrijk, om weer goed uit te kijken op weg naar school, langs een nieuwe, onbekende route. Overige weggebruikers moeten er alert op zijn dat er ineens weer veel meer fietsers in het verkeer zijn, waaronder ook nieuwe, onervaren verkeersdeelnemers.

 

Nieuwe school, nieuwe tunnel, andere verkeerssituaties

De Driemark is verhuisd. Vanaf 20 augustus gaan de leerlingen van het Gerrit Komrij College naar hun nieuwe school aan de Parallelweg. Ze zullen dus ook allemaal een nieuwe route moeten fietsen en velen zullen ook gebruik gaan maken van de nieuwe fietstunnel onder het spoor. Vooral het oversteken van de Stationsstraat is een spannend moment! Het is even wennen en niemand kan voorspellen hoe dat de eerste dagen zal gaan verlopen. We adviseren iedereen om daar rekening mee te houden. Op 27, 28 en 29 augustus zijn ’s ochtends verkeersregelaars bij de oversteek aan de Stationsstraat aanwezig om waar nodig het verkeer te regelen.