Regio – De politie heeft woensdag 15 augustus in een woning aan de Juliana van Stolbergstraat in Varsseveld een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen. De drie personen die in de woning aanwezig waren, zijn aangehouden.

 

 

De politie onderzocht de woning na aanleiding van een tip. In de woning werden op de bovenverdieping en op zolder ruim 400 hennepplanten aangetroffen. Uit onderzoek bleek dat de stroom illegaal werd afgetapt. De energieleverancier legt vermoedelijk een naheffing op. De in het pand aanwezig zijnde vrouw en twee mannen zijn aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau waar zij zijn ingesloten. De aangetroffen apparatuur en planten zijn in beslag genomen en vernietigd. Ook nam de politie onder meer een dure auto en een groot geldbedrag in beslag. Dit in het kader van wetgeving gericht op het ‘kaal plukken’ van mensen die met illegale praktijken geld verdienen. De politie stelt een nader onderzoek in en maakt proces-verbaal op.