De achtste editie van het dancefestival Have A Nice Day trok zaterdag een recordaantal van 3.100 bezoekers. Daarmee was het openluchttheater in Eibergen rond acht uur ’s avonds uitverkocht. De organisatoren spreken van een geweldige happening, die zonder grote problemen is verlopen.

 

 

Ondanks de vele extra bezoekers had de EHBO-post minder te doen dan vorig jaar. Ook de politie was na afloop tevreden. Het openluchttheater had 120 vrijwilligers ingezet om alles in goede banen te leiden. Het festivalterrein was uitgebreid met een deel van de Oude Maat. ,, Een schot in de roos. Het biedt meer ruimte aan de bezoekers. De nieuwe open ruimte met omringende bosschages is bovendien bijzonder sfeervol.’’ De veelal vrolijk uitgedoste festivalgangers kwamen uit alle windstreken. Er reden zelfs speciale festivalbussen uit onder meer Nijmegen, Deventer en Utrecht naar Eibergen. De mix van dance met Achterhoekse folklore is volgens de organisatoren de basis van het succes. Zo was de Berkelzomp opgepimpt tot loveboat, bakten de Diekhookse Klumpkes knieperkes en verkocht een Eibergse boer zelfbereide zuivelproducten.