Op de open Twentse pupillenkampioenschappen in Enschede was atletiekvereniging Archeus in de meerkamp vertegenwoordigd met maar liefst vijftien pupillen.

Brijan Toebes pakte op zijn debuutwedstrijd gelijk drie clubrecords: de 60m, hoog en de 1000m. Sjoerd Piepers en Max Berndes presteerden uitstekend bij verspringen en kogelstoten. Tyson Tiemes en Daan Lageschaar deden voor het eerst mee en snelden naar supertijden op de 1000m, 4.39 en 4.34. Noeke Heuzinkveld behaalde maar liefst drie pr’s.

Bo Mae de Vries deed ook voor het eerst mee en snelde op de kilometer
naar een supertijd van 4.47. Sascha Scharenborg gooide de kogel liefst 4,50 m ver. Loeka Hogenkamp behaalde een hoogte van 85 cm, maar had daarna toch weer last van haar oude blessure. Fabio Vlot behaalde net geen clubrecord op de 40 m, maar wel een op het onderdeel puntentotaal.

Hetzelfde deed Bram Berndes in zijn leeftijdsgroep. Bij de meisjes pupillen B sneuvelde het clubrecord hoogspringen: Olivia Johannis, Dewi Nijrolder en Lara Putto sprongen alledrie 1.00 meter en komen daarmee in de boeken. Lara Putto behaalde daarnaast clubrecords op 1000m en het puntentotaal.

Dena Snoeck was erg snel op de 60m. Naast al deze prachtige resultaten was het fantastisch te zien hoe zo’n grote groep in een goede sfeer hun best deden en er samen met hun begeleiders een erg leuke dag van maakten.