Activiteiten aankomende week (30 juli t/m 3 augustus)  

Kom smullen tijdens de smikkeltocht is een activiteit van Figulus vakantieactiviteiten. Dit zal op woensdag 1 augustus plaatsvinden en is bedoeld voor kinderen van 5 tot 12 jaar. Er wordt verzameld bij de Ahof, het kost 1 euro en duurt van 2 tot 4 uur. 

Op landgoed Kotmans wordt op donderdag 2 augustus de tweede dialectavond van dit seizoen gehouden. Vertellers op deze avond zijn Diana Abbink, Else Klomps en Ida Voerman. Alle drie afkomstig uit Winterswijk. Aanvang half acht.

Donderdag 2 augustus is de tweede Aaltendag, een muzikaal en theatraal spektakel in het centrum van Aalten. Marktkramen gevuld met koopwaar, afgewisseld met straattheater, muziek en de kinderrommelmarkt. Leuk voor jong en oud! Tijdens de 4 AaltenDagen zijn door het hele dorp prachtige straatacts te zien. Voor kinderen zijn er volop activiteiten. Er is zelfs een pop-up boekenmarkt, samengesteld door vrijwilligers van het onderduikmuseum.

Op de eerste vrijdag in augustus staat het centrum van Winterswijk vol met kramen en entertainment vanwege de jaarlijkse braderie. Op 3 augustus wordt deze braderie voor de zesde keer georganiseerd. Van twee tot negen uur verkopen standhouders en winkeliers hun waren dus niet alleen binnen, maar ook buiten op straat. Bovendien kun je lekker snuffelen op de rommelmarkt en tussen de spulletjes op de kinderkleedjesmarkt in de Torenstraat. Overdag vind je gezellige muziek in de winkelstraten.

Als afsluiter van de braderie komt er een echte topartiest. Aan de Noordzijde van de markt zal Jared Grant met zijn band de voetjes van de vloer krijgen. De deelnemer aan de voice of Holland is de laatste jaren gegroeid en een echte rasartiest gebleken. De avond zal om kwart voor acht beginnen met Jared in een kleine en intieme setting, daarna gaat hij verder met zijn 11 koppige band. In de pauzes maakt dj Robin Sparx het feestje compleet. Voor ieder wat wils en ook nog eens gratis.

 

 

Heeft u activiteiten die u graag in de agenda opgenomen ziet worden, stuur dan een bericht naar: Lokale Omroep RTV Slingeland, Misterweg 9, 7102 BD in Winterswijk of mail naar info@rtvslingeland.