Activiteiten zondag 29 juli

Winterswijk

Zes particuliere tuinen in en rond Winterswijk houden op zondag 29 juli een Open Dag. Een mooie gelegenheid voor bezoekers om ideeën op te doen of verhalen en tips uit te wisselen met andere liefhebbers. Van 10 tot 5 uur zijn de volgende adressen gratis te bezichtigen: Jan Tooropstraat 21, Morgenzonweg nummers 136 en 150, Badweg 10, Kottenseweg 84 en Kremerweg 10 in Ratum. Een kleine gift is welkom, honden zijn niet toegestaan. Meer informatie is te vinden in een folder die bij de VVV te verkrijgen is.

Zondag 29 juli opent het Open Kinderatelier op de zolder van Villa Mondriaan weer haar deuren. Deze dag kunnen kinderen tussen elf en een uur aan de slag met het late werk van Piet Mondriaan met de wereldberoemde kleurvlakken. Deze schilderijen in primaire kleuren met strakke lijnen leer je zelf maken in het Villa Atelier. Knip en plak net als Mondriaan je eigen kunstwerk en treedt in zijn voetsporen. De toegang is voor kinderen gratis.

Heeft u zin in een bijzondere zondagochtendwandeling? Kom dan op zondag 29 juli mee met de boswachter op een tocht door het Wooldse veen bij Winterswijk. Geniet onderweg van de rust en de bijzondere planten en dieren van dit unieke hoogveengebied. De wandeling begint om half tien en duurt ongeveer anderhalf uur. Via www.natuurmonumenten.nl/agenda zijn kaarten te koop. U maakt tijdens deze wandeling kennis met een van de laatste nog levende hoogveengebieden in Nederland. De boswachter weet er boeiend over te vertellen.

Zondag 29 juli is er om 7 uur een Taizédienst in de Jacobskerk in Winterswijk. In de dienst wisselen gezangen, gebeden, Bijbelteksten en stilte elkaar af. Voorganger is dominee Fokko Helder, terwijl Peter en Herna Westera de muzikale leiding hebben. De dienst is vrij toegankelijk, bij de uitgang wordt gecollecteerd.

Aalten

Tussen negen en vijf uur kunt u zondag 29 juli wandelen voor Lyme. De start is bij camping Goorzicht in Aalten, de te lopen afstanden zijn 5 of 10 km en de kosten bedragen vijf euro. De gehele opbrengst komt ten goede aan Iris Reuterink. U kunt zich opgeven via wjgussinklo@hotmail.com 

Vandaag kunt u kilometers kuieren door de mooie omgeving van ’t Klooster en Corle, een mooie zomerwandeltocht op de zondagmorgen. U kunt vertrekken vanaf ’t Grachthuys, Kruittorenstraat 1, Bredevoort, tussen 9 en 11 uur. Wandelen kost 3 euro, of 6 euro met kop soep/broodje na afloop.

LTO Oost Achterhoek organiseert een viertal fietstochten ‘de boer op’.De tweede tocht is op 29 juli in Aalten. Start is tussen 10 en 12 uur bij Loonbedrijf Gebroeders te Bokkel, Buninkdijk 7 in Aalten, dit is tevens het eindpunt. Hier kan men de fietsroute van 35 km krijgen. De deelnemende bedrijven op deze route zijn kalverhouderij Folmer in Aalten en melkveebedrijf Scholten in het Woold. De ander 2 tochten worden gehouden op 4 augustus in Oude IJsselstreek en op 11 augustus in Oost Gelre.

Fervente bezoekers van de concerten op ’t Zand in Bredevoort zagen ze al eerder: Lawrence Mul (zang en gitaar) en Paul Diersen (gitaar en zang). Ze spelen samen in de rockband Raw Flowers, maar af en toe ook als akoestisch duo. Ook dit jaar brengen zij weer hun repertoire, bestaande uit een aantal eigen composities, maar vooral lekker veel bekende en minder bekende klassiekers uit de popgeschiedenis van onder meer The Doors, Bob Dylan, Creedence Clearwater Revival, Neil Young en The Byrds. Het concert begint zondag 29 juli om 12.00 uur en gaat alleen door bij mooi weer. De toegang is vrij, hoewel er wel met de pet wordt langsgegaan om de kosten te drukken.

 

 

Heeft u activiteiten die u graag in de agenda opgenomen ziet worden, stuur dan een bericht naar: Lokale Omroep RTV Slingeland, Misterweg 9, 7102 BD in Winterswijk of mail naar info@rtvslingeland.