Activiteiten zaterdag 4 zondag 5 augustus

Winterswijk 

Boerderij Het Keunenhuis staat in de steigers. Natuurmonumenten restaureert de historische boerderij op dit moment om deze weer bewoonbaar en leefbaar te maken. Zo werken we aan behoud van een unieke rijksmonumentale boerderij, waar de tijd stilgestaan heeft. Na de restauratie gaan van “kop-tot-kont-chef” Nel Schellekens en haar partner Henk den Herder hier verleden, heden en toekomst samenbrengen. Nel brengt het landschap op het bord en werkt met de seizoenen mee. Het duurt nog wel even voor de restauratie is afgerond, maar u kunt alvast een voorproefje krijgen op wat komen gaat en wel op zaterdag 4 augustus . Om 4 uur begint deze dag met een wandeling met de boswachter, om 5 uur een korte rondleiding rondom, of misschien in het Keunenhuis door Nel en om 6 uur volgt een uitgebreid proeverij diner in Schöppe. De kosten bedragen 37,50 euro voor leden en 40 euro voor niet-leden. Informatie: www.nelschellekens.nl

Op zondag 5 augustus zal de 16e Koopman Bergrun gehouden. De loop is elk jaar een bijzonder evenement en kijkspektakel op en rond de “Winterswijkse Berg”  

Het MaandagAvond Collectief (MAC) is een verzameling van muzikanten van Jazzewind die in de vorm van een workshop wekelijks met elkaar musiceren. De samenstelling van de muzikanten is wisselend, er spelen zowel ervaren als onervaren instrumentalisten in dit gezelschap. De bedoeling is dat men van elkaar leert en vooral plezier heeft in het spelen. Let wel, Jazzewind is geen traditionele Jazzclub, maar een vereniging van jazz-muzikanten die in verschillende combinatie een keur aan stijlen kunnen brengen, zoals de vaste bezoeker aan de zomerconcerten al vaker heeft ervaren!

Het concert is van twaalf tot twee uur op zondag 5 augustus in Bredevoort en gaat alleen door bij mooi weer. De toegang is vrij, hoewel er wel met de pet wordt  langsgegaan om de kosten te drukken. 

 

 

Heeft u activiteiten die u graag in de agenda opgenomen ziet worden, stuur dan een bericht naar: Lokale Omroep RTV Slingeland, Misterweg 9, 7102 BD in Winterswijk of mail naar info@rtvslingeland.