Beweging Liefde voor het Klimaat organiseert gezellige en boeiende fiets- en wandelexcursies in steeds een ander stukje Achterhoek. Tijdens de tochten geven bevlogen ondernemers en enthousiaste vrijwilligers een inkijkje in hun mooie, duurzame projecten.

 

Zaterdag 15 juni excursie groen Groenlo.

Op verschillende plaatsen in de Achterhoek hebben bewoners duurzame energieprojecten opgezet. Zo ook in Groenlo. Daar werd in 2016 de Energiecoöperatie Groenkracht opgericht. De coöperatie streeft ernaar alle energie die in Groenlo wordt verbruikt plaatselijk en duurzaam op te wekken en hiermee de groene economie en de leefbaarheid in Groenlo een flinke impuls te geven. Gestart werd met het leggen van 750 zonnepanelen op twee grote daken, waarvan ruim vijftig inwoners in en rondom Groenlo profiteerden. Sindsdien heeft de coöperatie nog veel meer bereikt. Wil van Lith, enthousiast vrijwilliger bij de coöperatie, vertelt erover tijdens een mooie wandeling langs de groenste plekken in zijn woonplaats. Een van de stops is een bezoek aan de imker.

Maar eerst wordt er gefietst. Via landelijke weggetjes en fijne fietspaden voert de tocht door het fraaie Achterhoekse landschap tussen Lievelde en Groenlo; dwars door nieuwe natuur, over een oude trambaan en langs de mooie grachten in hartje historisch Groenlo. Aangekomen bij de Wheme worden de fietsen geparkeerd. Onder leiding van Wil start hier de wandeling met een bezoek aan het deelautoproject.

Nieuwsgierig naar wat Groenkracht nog meer heeft gerealiseerd, interesse in het verhaal over de bijen van de imker, of gewoon zin in een mooie tocht? Ga dan mee!

Na afloop van de excursie wordt er gezamenlijk teruggefietst naar het station. De fietstocht is circa 20 km. de wandeling minder dan 5 km.

 

Wanneer en waar

De excursie Groenlo is op zaterdag 15 juni.

10.30 uur start fietstocht bij station Lichtenvoorde-Groenlo

11.45 uur start wandelexcursie op de Wheme in Groenlo

15.30 uur einde wandelexcursie

16.00 uur terug bij het station

De lunchpauze is bij cultureel centrum de Mattelier. Een kopje koffie en thee wordt aangeboden door Groenkracht. Lunch zelf meebrengen. De wandeling door Groenlo is voor iedereen toegankelijk en rolstoelvriendelijk.

Aanmelden en nadere informatie via liefdevoorhetklimaat@gmail.com en via Facebook, Instagram en www.liefdevoorhetklimaat.nl

Enkel meedoen aan de rondleiding kan ook, geef dit alsjeblieft wel even door. Zoals gebruikelijk is de excursie kosteloos. Op zaterdag mag de fiets gratis mee in de Arrivatrein. Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen? Meld u dan aan op bovenstaand mailadres.