Foto: pr WUh/Frank Bosvelt

Ongeacht de fysieke mogelijkheden van een individu geloven we bij de WUh in inclusiviteit en toegankelijkheid voor iedereen. Het Samenrijderspunt als onderdeel van de WUh en Winterswijkinbeweging werken samen waardoor men voor inwoners maar ook voor toeristen een groot scala van aangepaste fietsen ter beschikking heeft. Vanaf 1 mei staan alle aangepaste fietsen weer klaar om gebruikt te worden. Fietsen is niet alleen een vorm van transport; het is voor velen ook een bron van vrijheid, plezier en gezondheid. Echter, niet iedereen kan op traditionele fietsen rijden.

Door van de mogelijkheden van Winterswijkinbeweging gebruik te maken hoeft niemand de vreugde van het buitenzijn te missen. Met een uitgebreid assortiment van aangepaste fietsen, waaronder duofietsen, rolstoelfietsen, easyriders, framerunners, tandems, loopfietsen, funsteps maar ook A-linkers kan iedereen van het mooie buitengebied van Winterswijk genieten. De fietsen zijn er in verschillende maten, er is voor elk wat wils.

Of men nu jong of oud is, het gebruik van de fietsen is in principe voor inwoners van Winterswijk gratis. Financiële beperkingen mogen immers nooit een obstakel vormen. Echter, om dit mooie vrijwilligerswerk voort te zetten en om het assortiment uit te breiden en up to date te houden heeft Winterswijkinbeweging wel hulp nodig. Hoewel het gebruik van de fietsen voor inwoners in principe gratis is, is een vrijwillige bijdrage voor het gebruik van een fiets natuurlijk altijd welkom.

Fietsen kunnen digitaal gereserveerd worden. Ga hiervoor naar de website https://winterswijkinbeweging.nl Hier is alle informatie over de diverse fietsen te vinden. Gereserveerde fietsen staan op diverse plekken in Winterswijk. Duofiets, tandem, easyriders staan bij Benefiets, Weurden 4. Bij Boerderij Terras Good Gaon, Schaapsweg 7 staat een duofiets. Bij Archeus, Vredenseweg 136 zijn de diverse loopfietsen af te halen. Op het tijdstip dat er een fiets geboekt is staan de fietsen, voor zover noodzakelijk, met een volle accu, klaar voor gebruik. De fietsen zijn te reserveren wanneer het uitkomt. Bij de reservering spreekt men af waar en wanneer men de fiets op wil halen. Dus iedereen die er graag eens met een aangepaste fiets op uit wil kan contact opnemen met het Samenrijderspunt. Tijdens werkdagen tussen 09:00 en 12:00 uur zijn vrijwilligers voor informatie bij Boogiewoogie en of Benefiets, Weurden 4 aanwezig. Tel nr 0543-200026.

De Vredensehof beschikt ook over een elektrische duofiets en zoekt vrijwilligers om met bewoners te gaan fietsen. Je kunt aangeven op welk dagdeel je beschikbaar bent. Zie voor meer info de site van het Vrijwilligerspunt.