Het orkest van Muziekvereniging Excelsior, onder leiding van Gerben Grooten, heeft dit jaar in samenwerking met Vereeniging Volksfeest een zeer feestelijk en interactief programma samengesteld om Koningsdag in Winterswijk samen te vieren.

Koningsfeest

Het programma in Theater de Storm wordt op zaterdag 27 april om 12:00 uur afgetrapt door het 75- koppig harmonieorkest. Samen met de slagwerkgroep, vocalist Sten Geerdink en andere solisten brengt Excelsior een veelzijdig programma. Het thema van het Koningsdagconcert is “Koningsfeest”. Dus alles wat met het Koningshuis of andere royals te maken heeft, heeft als inspiratie gediend voor het samenstellen van een koninklijk programma, wat geheel passend is bij deze feestelijke dag. De favoriete muziek van Koningin Maxima, maar ook muziek van “The King” en Prince kunnen daarbij natuurlijk niet ontbreken.

 

Publiek uitgenodigd om mee te zingen

Om er samen één groot feest van te maken, nodigt Excelsior het publiek niet alleen uit om te komen luisteren, maar vooral om te komen meezingen. Voorzitter Danny Oonk: ‘’Tijdens Corso in Concert op de markt afgelopen jaar hebben wij de tent omgetoverd tot de grootste karaokebar van de Achterhoek. Wij hebben toen ontdekt dat Winterswijk fantastisch kan zingen. Tijdens dit Koningsfeest hopen we opnieuw op de vocale ondersteuning van het publiek. We vinden het geweldig als zij actief met ons komen meezingen via de songteksten die wij ze zullen aanreiken. Zo beleven we samen veel plezier aan het maken van muziek en wordt het gegarandeerd één groot feest in Winterswijk’’. Het Koningsfeest is voor het publiek vrij toegankelijk. Het concert zal plaatsvinden op zaterdag 27 april en start om 12.00 uur. Vanaf 11.30 uur is de zaal geopend. Er zijn een beperkt aantal zitplaatsen beschikbaar.