Foto: Merlijn Doomernik

In Nederland kunnen we vieren dat we in vrijheid leven. Daarom gaan we op 5 mei, Bevrijdingsdag, in Winterswijk met elkaar aan tafel. Want aan de eettafel ontmoet je nieuwe gezichten, vinden we elkaar in de verhalen die we delen en veranderen onbekenden in bekenden. We eten soep – Vrijheidssoep!  Want soep is makkelijk te delen. De Winterswijkse kok Nadia Zerouali zal de soep op 5 mei serveren in het gemeentekantoor. Daarbij zal ze uiteraard delen waarom het voor haar belangrijk is dat we werken aan deze soeptraditie en stilstaan bij onze vrijheid.

Voorafgaand aan de Vrijheidssoep wordt een passend programma geserveerd samen met de Bibliotheek Winterswijk. Frederieke Jeletich-Visser, kunsthistoricus en cultureel ondernemer, vertelt over haar boek ‘vastberaden en veelbelovend’ dat zij schreef over het leven van de kunstenaar Max van Dam (1910 Winterswijk-1943 Sobibor). Uiteraard vieren we de vrijheid van vandaag en zijn we benieuwd naar jouw verhalen. De middag wordt muzikaal omlijst door Muziekvereniging Excelsior. Vier je vrijheid mee? Meld je aan via www.oostachterhoek.nl/vrijheidsmaaltijd

De Vrijheidsmaaltijden zijn een initiatief van Nationaal Comité 4 en 5 mei en Vfonds worden gerealiseerd in samenwerking met Gemeente Winterswijk, de Bibliotheek Oost-Achterhoek, Nadia Zerouali Foodcommunicatie, Rijnbrink, Bijzonder Gewoon en Muziekvereniging Excelsior.

Vrijheidsmaaltijd en lezing in Winterswijk
Datum en tijd: 5 mei 2024, 14:00 – 16:00  uur
Locatie: Stationsstraat 25, Winterswijk
Entree en soep is gratis
Aanmelden via www.oostachterhoek.nl/vrijheidsmaaltijd