Winterswijk – Inwoners die het lastig vinden om biljetten op te nemen of geld te storten kunnen voortaan terecht in de winkel van Fixxar aan de Spoorstraat 7. Fixxar heeft namelijk sinds kort een Geldmaat Plus Assistentie. Medewerkers van de Fixxar kunnen inwoners uitleg geven over het bedienen van de geldmaat.

Vanuit de werkgroep toegankelijkheid ontstond de wens voor een extra geldmaat waarbij ook assistentie verleend wordt. Sommige inwoners hebben daar uitleg bij nodig. “Pinnen moet voor iedereen toegankelijk en veilig zijn daarom ben ik zo blij met deze Geldmaat op deze plek,” aldus Yvon Boerman, voorzitter van de werkgroep toegankelijk. De Fixxar is goed bereikbaar, te voet, met de fiets of met de auto. De samenwerking om deze geldmaat te realiseren was heel goed, samenwerken loont.”

Inclusiever centrum

Ook de winkeliersvereniging ABH City pleitte voor een extra geldmaat. Peter ten Hagen, voorzitter van ABH City: “Hiermee verbeteren we de gastvrijheid van ons centrum. Ons centrum wordt zo inclusiever. Voor onze Duitse klanten is het een aanwinst omdat zij vaak met contant geld betalen. Voor ondernemers is het fijn dat ze veilig binnen geld kunnen storten”.

Aanvulling op de dienstverlening

Voor de Fixxar is het een mooie aanvulling op de dienstverlening in de winkel. Boaz Klein Nibbelink van Fixxar vertelt over de eerste ervaringen: “Onze klanten zijn blij met de automaat. Hiermee kunnen ze veilig en op een vertrouwde plek pinnen. Fixxar is blij dat het deze functie vervult.”

“In de gemeente Winterswijk moet iedereen volwaardig mee kunnen doen,” geeft wethouder Elvira Schepers aan. “Deze geldmaat met assistentie draagt bij aan de zelfredzaamheid van onze inwoners. Fijn dat de ondernemers en de werkgroep toegankelijkheid samen hebben opgetrokken om deze voorziening mogelijk te maken”. De werkgroep adviseert de gemeente Winterswijk over toegankelijkheid. De werkgroep behartigt hierbij de belangen van inwoners die drempels ervaren. In samenwerking met de WUH en met ondersteuning van de gemeente Winterswijk heeft de werkgroep toegankelijkheid een nieuwe start gemaakt. Er wordt momenteel gezocht naar nieuwe deelnemers om samen te denken in mogelijkheden. Mail naar toegankelijkheid@wuhwinterswijk.nl voor meer informatie.