Foto: © Peter van der Wel

Veel verenigingen in Nederland hebben het moeilijk. De plaatselijke CDA-fractie wil weten of dat voor Winterswijk ook geldt.

 

Veel verenigingen maken zich zorgen over de toekomst. Dit als gevolg van dalende ledenaantallen, de financiën, afname van vrijwilligers en de moeite om verenigingen in stand te houden. Het CDA in Winterswijk wil weten of de verenigingen in Winterswijk het momenteel ook zwaar hebben en of zij ook te maken hebben met ‘onzinnige regels’. De uitkomsten kunnen de fractie helpen bij het maken van politieke afwegingen.

 

Gerichte mini-enquête Om hier meer inzicht in te verkrijgen heeft de fractie deze week voor de Winterswijkse verenigingen een gerichte mini-enquête uitgezet met een aantal vragen. Iedereen die op één of andere manier actief betrokken is bij zijn/ haar vereniging, als lid, bestuurslid en/of vrijwilliger, kan zijn ervaring delen. Vanuit dezelfde vereniging kunnen dus meerdere mensen reageren. De enquête is te vinden via www.cdawinterswijk.nl. De fractie hoopt op veel respons.

 

“Het CDA vindt het verenigingsleven erg belangrijk en onmisbaar voor Winterswijk. Of het nu gaat om sporten, muziek maken, corsowagens bouwen of iets anders”, zegt CDA-fractievoorzitter Sandra Prinsen. “Met in ons achterhoofd dat de gemeente Winterswijk de komende jaren voor een financiële uitdaging staat, is het nuttig om te weten wat onze verenigingen nodig hebben om overeind te blijven.”