WINTERSWIJK – Inwoners van Winterswijk en omgeving kunnen in de maand april de Voedselbank Oost-Achterhoek helpen aan extra levensmiddelen. Atletiekvereniging Archeus doet namelijk mee aan de landelijke actie van de sportsector om voedselbanken deze tijd van meer houdbare producten te voorzien. April is voor voedselbanken een uitdagende maand, omdat de voorraad aan boodschappen, eerder opgebouwd rond de feestdagen in december, tegen deze tijd vaak is uitgeput.

Archeus haakt aan bij de actie, waarbij leden, maar ook alle inwoners van de streek, houdbare producten kunnen inleveren in de kantine van de atletiekvereniging aan de Vredenseweg 136 in Winterswijk.

De actie loopt van dinsdag 2 t/m dinsdag 30 april. Mensen kunnen tijdens de trainingsuren hun producten inleveren in de kratten die klaar staan. Het clubgebouw is open op maandag tussen 18.00 en 20.30 uur, op dinsdag tussen 18.00 en 21.30 uur en op donderdag tussen 18.00 en 21.30 uur.

De voedselbankactie in april is een initiatief waaraan sportclubs door heel Nederland deelnemen. Naast het inzamelen van houdbare producten nodigen de deelnemende sportclubs – in Winterswijk is dat Archeus – mensen die gebruikmaken van de voedselbank uit voor gratis proeftrainingen. Zij krijgen een uitnodigingskaart bij hun voedselpakketten.

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur steunt daarnaast kinderen en jongeren uit gezinnen met weinig geld door hun contributie en soms ook sportkleding te betalen.