WINTERSWIJK – In het eerste lenteweekend van dit jaar kan er weer gewandeld worden in het afwisselende landschap van het Winterswijkse buitengebied. Atletiekvereniging Archeus houdt op zaterdag 23 en zondag 24 maart de Winterswijkse Buurtschappen Wandeltocht, voorheen de Rode Kruis Wandeltocht. Alleen de naam van de wandeltocht is gewijzigd, niet de opzet. Dit jaar wordt er gewandeld in de buurtschappen Huppel, Henxel en Ratum. De deelnemers kunnen op zaterdag en/of zondag genieten van het prachtige coulissenlandschap. Alle routes gaan over verharde wegen, zandwegen, bospaden en vlak langs kronkelende beekjes.

De kortste route van 6 km is met name bedoeld voor gezinnen met kinderen. Via de Bataafse molen wordt gewandeld naar het natuurgebied Dottinkrade. In deze route zit geen rustpunt. De andere routes liggen in het verlengde van de 6 km. Bovendien zijn er op deze routes één of twee rustpauzes met catering. De 11 km voert door het natuurgebied Dottinkrade. De route van 16 km gaat ook richting Dottinkrade en dan richting Huppel naar het natuurgebied Beurzerbeek. Op de terugweg gaat de tocht door Dottinkrade en via een pad langs de Willinkbeek. De wandeling van 20 km gaat als extra over het scholtengoed Kossink in Henxel. De 25 en 32 km leidt als extra door het landgoed De Heugte in Huppel, het natuurgebied Beerninkhoek en Muggenhook in Ratum.

Alle routes beginnen en eindigen bij Archeus aan de Vredenseweg 136. Het gebouw is geopend om 7.30 uur. Na 16.00 uur kan er geen gebruik meer worden gemaakt van de kantine en de EHBO. Het toilet is wel te gebruiken. Deelname: € 5,00 (onder voorbehoud van bijdragen aan derden). Leden van een erkende Nederlandse Wandelorganisatie krijgen € 1,00 korting op vertoon van hun lidmaatschapskaart. Kinderen t/m 12 jaar wandelen gratis mee. In het clubgebouw van Archeus kan worden gepind, op de rustplaatsen niet. Honden zijn (aangelijnd) welkom.

Sportcomplex De Hunenbulten is voorzien van een parkeerplaats en fietsenstalling. Wandelaars zijn vooraf en na de wandeling welkom in het clubgebouw.

Starttijden:

● 6, 11, 16 en 20 km: 8.00 – 12.00 uur

● 25 en 32 km: 8.00 – 10.00 uur Meer informatie: www.av-archeus.nl, voor vragen mail naar wandeltocht@av-archeus.nl