Foto: Pr WUh

In een daad van samenwerking en duurzaamheid heeft de gemeente Oude IJsselstreek vorige week een tweede levering van zwerffietsen gedaan. In totaal heeft Oude IJsselstreek nu 190 zwerffietsen aan Benefiets geschonken. De gift is niet alleen een blijk van goede wil, maar ook een mooie stap in de richting van het verminderen van zwerfafval en het bevorderen van hergebruik. De zwerffietsen, die vaak verwaarloosd en ongebruikt achterblijven, zullen door Benefiets een nieuw leven krijgen. Benefiets is verheugd deze fietsen te mogen ontvangen en ze een tweede leven te kunnen geven door middel van reparatie, opknapbeurten en deze ter beschikking te stellen aan degenen die het het meest nodig hebben.

Door deze zwerffietsen te schenken, creëert men niet alleen een positieve impact op het milieu door hergebruik te bevorderen, maar ondersteunt Oude IJsselstreek de maatschappelijke fietsenwerkplaats. Benefiets spreekt de hoop uit dat deze schenking een voorbeeld voor de gemeente Winterswijk zal zijn. In Winterswijk is het volgens de Handhaving, de organisatie die de zwerffietsen in Winterswijk beheert, nog niet mogelijk om de Winterswijkse zwerffietsen aan een goed doel te schenken.

Het wachten is op een aanpassing van een gemeentelijke verordening. Onlangs zijn in de commissie hierover vragen gesteld. De wethouder heeft in haar antwoord aangegeven vaart achter aanpassing van de verordening te willen zetten. Hopelijk volgt de gemeente Winterswijk snel het voorbeeld van Oude IJsselstreek.