Foto: pr WUh

Omdat Rabobank dit jaar 125 jaar bestaat, zet de bank zich extra in voor de lokale regio’s. Met een eenmalige extra bijdrage van 125.000 euro ondersteunt de bank duurzame projecten en initiatieven die de lokale samenleving in Noord- en Oost- Achterhoek versterken. De bank zocht de afgelopen periode, samen met haar leden en klanten, actief naar lokale initiatieven en projecten die financiële ondersteuning nodig hadden. En dat heeft succes gehad. In Twente & de Achterhoek werden 348 aanvragen gedaan.

Eén van deze projecten betrof Benefiets, een initiatief van WUh Winterswijk. De cheque, met een waarde van € 7000,00 werd namens de Rabobank donderdag 1 februari door Dianne Sloetjes en Peter de Roos bij Benefiets overhandigd aan Harrie Garritsen van de WUh. Met dit bedrag zal men weer onderdelen voor fietsen, welke aan minder draagkrachtiger inwoners ter beschikking gesteld worden, aan kunnen schaffen. Door hergebruik van fietsen draagt ook dit project op haar eigen unieke manier bij aan de verduurzaming van de samenleving.