De raadsfractie van de PvdA Winterswijk heeft een nieuwe fractievoorzitter. Max van Eck neemt het fractievoorzitterschap over van Wessel Lammers, die deze functie vervulde sinds 2022. Lammers blijft raadslid, maar zet een stapje terug om tijd te besteden aan zijn kersverse gezin.

Bij de verkiezingen van de gemeenteraad in 2022 heeft de PvdA Winterswijk gekozen voor verjonging van de fractie. Met Lammers en Van Eck kent de PvdA-fractie twee enthousiaste en gedreven raadsleden. Lammers over zijn keuze: ‘’Eind vorig jaar werd onze dochter geboren. Deze nieuwe fase in ons leven betekent ook dat ik keuzes moet maken en stapje terug zet.’’ Lammers geeft het stokje met veel vertrouwen door aan Van Eck: ‘’De afgelopen jaren hebben we intensief samengewerkt en zijn we op belangrijke dossiers samen opgetrokken. Ik heb dan ook groot vertrouwen dat hij zijn nieuwe rol met verve gaat vervullen.’’ Het verschil maken Hoewel hij nog jong is, loopt Van Eck al jaren mee in de lokale politiek. Sinds 2018 is hij actief als fractievolger en ook was hij lid van het afdelingsbestuur van de PvdA Winterswijk. In 2020 werd hij beëdigd als commissielid.

Na de verkiezingen in 2022 werd hij benoemd als raadslid. Hij kijkt uit naar zijn nieuwe rol: ‘’Ik ben blij met het vertrouwen dat ik heb gekregen en heb er zin in! We leven in onzekere tijden. Bij veel mensen staat de bestaanszekerheid onder druk. In de lokale politiek kun je het verschil maken. Met veel energie wil ik mij sterk maken voor rechtvaardige politiek waar solidariteit de leidraad is.’’

 

Foto: Max van Eck (PR PvdA Winterswijk)