Fiets en Toer Club Wenters in Winterswijk houdt traditiegetrouw op de eerste zondag in november, in dit geval 5 november, weer de jaarlijkse Grenslandtocht voor mountainbikers en gravelbikers. Naast de drie afstanden waar MTB-fietsers uit kunnen kiezen zijn er voor voor de gravelbikers twee afstanden.

De altijd goed bezochte MTB-tocht is een afwisseling van traditionele stukken en nieuwe routes, onder meer in de buurtschappen Vosseveld, Brinkheurne en Ratum. Zo zit er weer een deel van de Bekendelle en het Kommiezenpad in de route, en maakt de klim op de voormalige vuilnisbelt, De Berg van Winterswijk, sowieso deel uit van de langste route. De afstanden die gereden kunnen worden zijn zoals gewoonlijk 35, 45 en 55 kilometer. Voor de gravelfietsers is er de keuze uit een afstand van 60 of 80 kilometer.

De organisatie is blij met de weer soepele medewerking van grondeigenaren, zodat er een aantrekkelijke en een uitdagende tocht kan worden voorgeschoteld. Die tevredenheid geldt ook voor de medewerking van Camping Capfun het Wieskamp, waar op het campingveldje de pauzeplek wordt ingericht. Zowel de camping als de paden van grondeigenaren mogen eenmalig, alleen op zondag 5 november, betreden worden.

Zoals van FTC Wenters bekend is wordt het weer een verrassing wat de deelnemers op de pauzeplek wordt geserveerd aan een versnapering. Het wordt weer iets speciaals en het belooft wederom een sfeervolle pauzeplek te worden.

Start en finish zijn bij het clubgebouw van FTC Wenters op de Huininkmaat, waar gestart kan worden tussen 8.30 en 10 uur. Na afloop kunnen deelnemers zich douchen en kan de fiets worden afgespoten. Daarnaast staat er voor de deelnemers een kop soep klaar.

NTFU-leden kunnen zich via Fietssport.nl met korting inschrijven voor 5 euro per persoon. Bij de kassa betalen ze 1 euro meer, dus 6 euro. Niet-NTFU-leden betalen 8 euro. De verzorging onderweg en de soep na afloop zijn bij de prijs inbegrepen.