Boekenwurmen uit Winterswijk en omstreken opgelet! Inmiddels zijn er weer genoeg verschillende genres aan boeken ingezameld en staan de herfstachtige dagen weer voor de deur, dus alle redenen om een nieuwe editie van Excelsiors Boekenhal te organiseren. Op zaterdag 21 oktober wordt MFA Pelkpark weer omgetoverd tot een groot boekenpaleis!

 

De laatste jaren is dit succesvolle evenement van Muziekvereniging Excelsior bekend geraakt bij vele boekenliefhebbers, die de hele dag kunnen snuffelen tussen de vele soorten boeken; van romans en thrillers tot themaboeken over flora en fauna, techniek, religie, poëzie en diverse hobbyboeken. Een speciaal gedeelte van de zaal zal ingericht worden met kinderboeken. Er zijn boeken voor de allerkleinsten, de beginnende lezers, gevorderde lezers maar ook voor tieners. Daarnaast in diverse categorieën: zelfstandig lezen, educatief, creatief, prenten- en sprookjesboeken. De boeken zijn zorgvuldig uitgezocht en gesorteerd.

 

Succesformule

De boekenmarkt van Excelsior heeft tijdens de voorgaande edities al vele bezoekers blij gemaakt met mooie tweedehands boeken voor spotprijsjes van €0,50 tot maximaal €3,50. Ook zijn er speciale acties deze dag. Een tas vol kinderboeken kost slechts €5,-, waarbij geldt: hoe voller de tas, hoe beter! Volwassen (streek)romans kosten slechts €1, per stuk en zes voor €5,-. Er is een mogelijkheid om te betalen met de PIN. De deuren zijn open vanaf 10.00 uur, dus wees er snel bij, want voor je het weet zijn de gewilde exemplaren verdwenen!

 

Goed doel

Boeken kopen levert driedubbel voordeel op! Bezoekers kunnen namelijk hun persoonlijke bibliotheek aanvullen, boeken krijgen een tweede leven, wel zo duurzaam en Excelsior kan haar muziekbibliotheek uitbreiden. Van de opbrengst worden onder andere nieuwe muziekstukken gekocht. Zo kan Excelsior in de toekomst weer mooie concerten verzorgen.

 

Boekeninzameling

De zolder onlangs opgeruimd? Grote hoeveelheden boeken kunnen opgehaald worden. Hiervoor kan contact worden opgenomen met Willie Schurink, oudpapier@excelsior-winterswijk.nl. Overgebleven boeken kunnen ook langs worden gebracht. De inzamelings- en opslaglocatie is gevestigd in een loods aan de Narcisstraat 2 in Winterswijk. Hier zijn regelmatig op maandag de vrijwilligers van Excelsior aanwezig. Voor exacte data en tijden kan contact worden opgenomen met eerder genoemd e-mailadres.

 

De deuren van MFA PelkPark aan de Hakkelerkampstraat 55 in Winterswijk worden op 21 oktober om 10.00 uur geopend. Het Tweedehands Boekenhal duurt tot 15.00 uur.