De Winterswijkse muziekdocent en singer-songwriter Jeffrey Sletering bracht afgelopen donderdag 12 oktober zijn eerste single onder zijn eigen naam uit: “Let Me Fly”. Een dag later bereikte hij met het lied de tweede ronde in het goedbekeken RTL-programma ‘Hollands got Talent’. En ondanks dat jury later in de uitzending anders besloot waardoor hij de halve finale misliep. Wat er daarna gebeurde verraste de singer-songwriter volkomen. ,,Mijn mailbox liep vol en mijn telefoon bleef maar gaan,” vertelt Jeffrey die duidelijke overdonderd is door de hoeveelheid reacties.  ,,Ik heb wel vaker muziek geschreven, maar dat was voor andere artiesten, veelal voor regionale bands en artiesten licht Jeffrey toe, ,,Dit is de eerste keer dat ik muziek uitbreng onder mijn eigen naam. Ik krijg dus ook alle reacties zelf. Eerlijk gezegd, was ik daar niet helemaal op voorbereid en dat wat een eigen geschreven song voor een impact kan hebben. Ik ben een beetje overrompeld. Er komt heel veel op me af.” Debuutsingle ‘Let me Fly’De single waarmee Jeffrey zijn debuut maakt, is het op persoonlijke ervaringen gebaseerd ‘Let me fly”, een ballad die hij schreef na zijn scheiding zes jaar geleden. Niet alleen de jury van het populaire programma was positief, maar het lied raakt, zo blijkt uit de vele persoonlijke reacties, ook veel anderen. ,,De streams van de single die op alle muziekkanalen als Spotify en Apple Music staat, schoten van zo’n veertig per dag naar boven de duizend,” vertelt Jeffrey. ,,Het is helemaal geweldig. Ik kijk er naar uit vanaf november lekker te gaan optreden met mijn single en eigen repertoire.”

RTL4 link van het optreden

 

Foto: www.jeffreysletering.com