OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Het Fanfareorkest van Muziekvereniging Sint Jan uit Meddo slaat de handen ineen met het Winterswijks Muziek Theater (WMT) voor een buitengewoon concert, getiteld “All You Need Is Music.” Dit betoverende evenement zal plaatsvinden op zaterdag 21 oktober in het prachtige theater De Storm in Winterswijk, met aanvang om 20.15 uur.

“All You Need Is Music” belooft een onvergetelijke avond te worden die gewijd is aan de magische wereld van musical- en filmmuziek. Het publiek wordt meegenomen op een reis vol emotie en verbeelding aan de hand van het fanfareorkest onder leiding van dirigent Maarten van de Kolk en de slagwerkgroep met Ronny Wolterink aan het roer. Ze brengen een gevarieerd en betoverend programma ten gehore.

Een van de hoogtepunten van de avond zal bestaan uit een uitvoering door het fanfareorkest van de beroemde “West Side Story” met muziek van Leonard Bernstein, een meesterwerk dat zowel de liefhebbers van klassieke muziek als de fans van musicals zal aanspreken. Ennio Morricone’s “Moment for Morricone,” brengt het publiek terug naar het Wilde Westen van Amerika aan het eind van de 19de eeuw. Karl Jenkins’ “Adiemus,”, is een bekend nummer dat het orkest samen met het WMT ten gehore zal brengen.

Een bijzondere solistische bijdrage komt van trompettist Michael Ros, die het publiek zal betoveren met een vertolking van “Morricones Melody.” Euphoniumspeler Marko Kruisselbrink zal schitteren met een soloprestatie in “Memory.” Het WMT treedt onder leiding van toetsenist Dennis Weelink op met een vijftal solistische nummers waaronder Mad World en Waiting for the Night.

De slagwerkgroep van Muziekvereniging Sint Jan zal onder muzikale leiding van Ronny Wolterink het publiek verbazen met een aangepast programma waarbij de meest uiteenlopende en verrassende instrumenten worden ingezet om een opwindende en unieke ervaring te creëren.

Tickets voor “All You Need Is Music” zijn verkrijgbaar voor 15 euro, wat de toegang tot De Storm, garderobe en een verfrissend pauzedrankje omvat. Dit is een kans om samen te komen en te genieten van de kracht van muziek om verhalen te vertellen en emoties op te roepen.

Foto: Michael Ros (links) en Marko Kruisselbrink spelen elke een solowerk. (foto: Muziekvereniging Sint Jan)