WINTERSWIJK – Op zondag 15 oktober is de Winterswijkse Berg weer het decor van de Archeus Bergrun. De negentiende editie van de run belooft weer een pittige, maar mooie cross te worden met veel hoogtemeters. Nieuw is dat er een korte ronde is toegevoegd voor de allerjongste jeugd.

De prestatieloop staat in de wijde regio bekend om zijn uitdagende parcours over de 23 meter hoge bult achter vrijetijdsmarkt Obelink. Daarmee is het een unieke beproeving voor zowel recreanten als wedstrijdlopers, die normaal hun rondjes op het vlakke afwerken.

Er zijn meerdere afstanden, voor zowel de liefhebbers als de doorgewinterde wedstrijdlopers. De kortere run over ruim 3 kilometer telt twee beklimmingen en is goed te doen voor de gemiddelde recreant. De lange run over 7,6 km telt vijf beklimmingen. De jeugd tot en met 12 jaar kan kiezen uit twee runs. Met name voor de pupillen is deze keer een korte ronde toegevoegd van 900 meter met één beklimming, maar de jeugd kan ook kiezen voor een volle ronde van 1,6 km met één beklimming. Na afloop krijgt iedere deelnemer een herinnering.

Programma Bergrun, zondag 15 oktober 2023

9.45 uur 900 meter voor kinderen t/m 12 jaar (één korte ronde met beklimming)

10.00 uur 1,6 km voor kinderen t/m 12 jaar (één beklimming)

10.45 uur 3,1 km (twee beklimmingen)

11.45 uur 7,6 km (vijf beklimmingen) Voorinschrijven kan tot donderdag 12 oktober 18.00 uur via inschrijven.nl. Kosten 1,6 km en 3,1 km: 5,00 euro, 7,6 km: 7,00 euro. Na-inschrijven ter plekke kan uitsluitend met pin-betaling, kosten € 1,00 per onderdeel extra.

Start en finish zijn bovenop de oude vuilnisbelt. Er is geen omkleedgelegenheid, wel een toilet en EHBO en tijdens de run zijn er bekers water. Parkeren kan op de extra parkeerplaats van Obelink aan de Eekelerweg. Toegang via de afslag Obelink aan de Misterweg 179. Volg dan de borden.

Foto: Mark te Brake uit Aalten won de laatste twee edities van de lange run over de Winterswijkse berg.