WINTERSWIJK — Stap in de voetsporen van leeftijdsgenootjes uit het verleden en beleef een dag vol avontuur en ontdekkingen tijdens ‘De tijdreis door Winterswijk. Dit unieke evenement neemt kinderen mee op een onvergetelijke expeditie door de geschiedenis van Winterswijk. Een kans voor jonge tijdreizigers om te ervaren hoe het leven er vroeger uitzag!

Op zaterdag 21 oktober, vanaf 9 uur ’s ochtends, kunnen kinderen samen met hun vriendjes, klasgenoten of familie deze bijzondere reis per fiets of auto afleggen. Op zes locaties in het centrum en het buitengebied worden ze meegenomen naar verschillende tijdperken. Er kan gestart worden bij de steengroeve, het Keunenhuis of het VVV Inspiratiepunt.

Ze zullen in levenden lijve mensen uit het verleden ontmoeten, die hen vol enthousiasme vertellen over de geschiedenis van Winterswijk. Daarnaast zullen ze op hun pad ook historische activiteiten en raadsels tegenkomen die hen leren hoe het dagelijks leven er in het verleden uitzag, maar hen ook verder brengen op de route. Door samen te werken, creativiteit in te zetten en slimme beslissingen te nemen, kunnen de deelnemers in elk geval voor 15 uur de gehele reis voltooien.

Deze unieke ervaring stelt kinderen in staat om op een boeiende en leerzame wijze in contact te komen met het verleden van Winterswijk. Deelname is volledig kosteloos. Het enige wat de jonge avonturiers nodig hebben, is een fiets of iemand met een auto, drinken voor onderweg, een lunchpakketje en een groepje met vrienden, klasgenoten, broertjes of zusjes, ouders, opa of oma of bijvoorbeeld de buren. Aanmelden kan via de link op de website. Starten kan op zaterdag 21 oktober vanaf 9 uur ’s ochtends voor een dag vol ontdekkingen en plezier.

Ervaar het verleden op een unieke manier en ontdek de geschiedenis van Winterswijk. Doe mee met ‘De tijdreis door Winterswijk’ en maak je klaar voor een dag vol spanning en avontuur! Meer informatie is te vinden op https://www.100procentwinterswijk.nl/zien-doen/evenementen/de-tijdreis-door-winterswijk.