Om de jarenlange hechte vriendschap tussen de brouwerijen Einbecker en Brouwersnös uit Groenlo te vieren, hebben ze voor de 2e keer in successie samen een bockbier gebrouwen. Deze prachtige collab (zo noemen brouwers dat) wordt in beide landen verkocht en gedronken. Het etiket van het bockbier is dan ook tweetalig, waarop beide historische kerkgebouwen uit Groenlo en Einbeck een plekje kregen.

Velen van ons denken nog altijd dat bockbier iets met een bok of geit te maken heeft. Fout! Helemaal niks. De naam bockbier komt van deze Duitse Brauerei, uit Einbeck dus. Het bier uit Einbeck werd in Middeleeuws dialect verbasterd tot Aonpock, werd later Ainbock en ten slotte tot Bockbier.

Het allereerste bockbier ter wereld werd dus gebrouwen in Einbeck, al in 1378, meer dan 600 jaar geleden. Daarom mogen ze zich met recht noemen: Die Mütter aller Bockbiere. En om die reden zijn ze er bij Brouwersnös echt wel een beetje trots op om samen deze collab te brouwen. Brouwersnös Einbeck Bock: Een volmondig, stevig, zachtzoet en fruitig bier. Een Bock zoals het bedoeld is. Verkrijgbaar vanaf half september in horeca, slijter en supermarkt.

Foto: Rob Porskamp van Brouwersnös met het nieuwe bockbier