Foto:De Nightwalk Oost Gelre voert wandelaars dwars door bedrijven. De wandeling werd in 2022 voor het eerst gehouden in Groenlo en trok toen ruim 1.000 deelnemers. Dit jaar is de wandeltocht voor

 

Aanstaande vrijdagavond 22 september wordt in Lichtenvoorde de Nightwalk Oost Gelre gehouden: een wandeling door de straten van het dorp en dwars door de productieruimtes, kantoren, showrooms en magazijnen van maar liefst 24 Lichtenvoordse bedrijven.

 

De Nightwalk Oost Gelre werd vorig jaar voor het eerst gelopen, in Groenlo. Ruim duizend wandelaars liepen toen door tal van Grolse bedrijven, maar ook dwars door onder andere De Molenberg en discotheek City Lido. De opbrengst van de wandeltocht – ruim 10.000 euro – was voor het goede doel Stichting Smoog. Voor de tweede editie heeft de organiserende Lionsclub Groenlo-Slingelanden Lichtenvoorde als wandeltoneel verkozen en is De Zonnebloem Oost Gelre één van de goede doelen.

 

Start bij State of Art

De start van de Nightwalk in Lichtenvoorde is op het terrein van State of Art aan de Nieuwe Maat. Het voorprogramma met optredens en een gezellige warming-up begint om 19.30 uur. De start van de Nightwalk is stipt om 20.00 uur – later starten is niet mogelijk – waarbij de wandelaars in een lang lint naar de industrieterreinen De Kamp en Lindebrook lopen. Daar wordt in totaal dwars door 24 bedrijven gewandeld: door het immense magazijn van Lesli, de CV-ketelproductie van ATAG, het logistieke hart van Aloys Roemaat, de leerlooierij van Vitelco Leather, het wit- en bruingoedmagazijn van Ubbink, de opslag van Wessels Bouwgroep en door tal van andere bedrijven. Het laatste bedrijf dat wordt bezocht is State of Art. Daar lopen de deelnemers dwars door de showroom boordevol exclusieve Porsches.

Wat de Nightwalk Oost Gelre nog bijzonderder maakt, is dat langs de route verschillende zangroepen, orkesten en muziekverenigingen optreden en zo voor een extra gezellige sfeer zorgen.

 

Opbrengst voor het goede doel

De opbrengst van de Nightwalk van vrijdag 22 september in Lichtenvoorde is voor het goede doel De Zonnebloem Gelre, een organisatie die ontzettend veel belangrijk werk doet voor ouderen en mensen met een beperking. Daarnaast delen ook de deelnemende muziekverenigingen in de opbrengst van de Nightwalk.

 

Kaarten voor de Nightwalk Oost Gelre in Lichtenvoorde zijn verkrijgbaar op www.nightwalkoostgelre.nl en ook te koop bij Jumbo Bennink in Lichtenvoorde, Steentjes

Makelaars en Slijterij Antonius in Groenlo. Op de avond zelf kunnen aan de kassa ook kaarten worden gekocht.

Kijk voor meer informatie op www.nightwalkoostgelre.nl