Stap in en reis mee in de tijd van de vervlogen stoomdagen!

 

De vakanties zijn begonnen en dat wil zeggen dat de Veluwsche Stoomtrein Maatschappij er weer vrolijk op los stoomt! Tot en met zondag 27 augustus klinkt de stoomfluit elke dag, behalve op zaterdagen, over de Veluwe. Alles is veranderd, maar de stoomtrein tussen Apeldoorn en Dieren is gebleven. Niet als een dagelijks vervoermiddel, maar wel als een bijzondere attractie voor een uniek dagje uit tijdens de vakantieperiode.

 

Als het vertreksein klinkt, zetten de stoker en de machinist hun machtige machine in beweging voor een reis terug in de tijd. Terwijl de reizigers genieten van het prachtige uitzicht zijn de stoker en de machinist druk bezig om de trein op gang te houden. Met een rustig gangetje en met regelmatig fluiten bij overwegen, gaat de stoomtreinreis over de prachtige Veluwe.

 

Stap in de Veluwse stoomtrein

Er zijn deze zomer verschillende reismogelijkheden, zo kan je op enkele doordeweekse dagen beginnen op het NS-station van Apeldoorn om 10:15 voor een reis naar Eerbeek en terug. Of stap je liever op in Beekbergen om 14:10 voor een reis naar Dieren en terug? Deze zomer is het zelfs mogelijk om te starten op het station van Eerbeek om 11:35 voor een reis naar Apeldoorn en terug. Wij rijden niet elke dag volgens dezelfde dienstregeling dus controleer goed onze rijdagenkalender op www.stoomtrein.org/dienstregeling voor alle vertrektijden en opstaplocaties per rijdag.

 

Let op, vanwege werkzaamheden door ProRail op het NS-station van Apeldoorn rijden wij ook enkele dagen niet naar Apeldoorn, komt u met het OV, dan is opstappen op het NS-station van Dieren om 11:10 een handig alternatief tijdens onze gele dienstregeling.

 

Nog meer beleving in het stoomdepot

Aansluitend of tijdens de treinrit is er de mogelijkheid om in Beekbergen het imposante stoomdepot te bezoeken. Daar tref je een indrukwekkende collectie stoom- en diesellocomotieven, een kolenkraan, waterkolommen, een draaischijf, klassieke seinpalen, overwegbomen en nog veel meer. De machtige stoomlocomotief wordt losgekoppeld van de trein en rijdt het stoomdepot binnen om kolen te laden en water te nemen.

 

Met de Stoomcourant in de hand wandel je langs alle bijzondere plekjes op het stoomdepot om zelf te beleven wat er in het stoomdepot vroeger allemaal moest gebeuren om met stoomtreinen te kunnen rijden. Eén ding is zeker, er moest veel gebeuren!

 

Reserveer uw tickets en genieten maar

Reserveer nu voor een treinreis naar het verleden en boek uw tickets op www.stoomtrein.org. De kosten voor de rit met de stoomtrein zijn €19,50 voor volwassenen en € 10,00 voor kinderen van 4 tot en met 11 jaar (kinderen t/m 3 jaar reizen gratis mee).

 

Stap in en reis mee!