De afgelopen weekenden stonden voor verschillende leden van Hippische Vereniging Winterswijk in het teken van de Gelderse kampioenschappen. En niet zonder succes!Anouk Kempers en Roxette van ’t Eigenlo wisten na een foutloos basisparcours ook een foutloze barrage te rijden in een hele snelle tijd. Dit was voldoende voor de tweede prijs en daarmee mogen zij zich reservekampioen noemen in de klasse 1.10m. Hiermee wonnen ze eveneens een ticket voor het Nederlands kampioenschap.Chelsea Hogeslag en Mango reden twee mooie foutloze rondes in de klasse 1.00m. Met hoge stijlpunten wonnen ze de zevende prijs. Hiermee behaalden ook zij een ticket voor het Nederlands kampioenschap. In dezelfde klasse kwam Chelsea ook met J’Adore aan start, zij hadden 4 strafpunten in het basisparcours.Mirjam Vervelde – ten Dolle en Nonchalante reden in de klasse L2 een mooie proef die werd beloond met ruim 65%. Dit was genoeg voor de elfde plaats en daarmee bemachtigden ook zij een ticket voor het NK.Thirsa Oonk en Mister T reden een mooie foutloze ronde in de klasse 80 cm categorie D. Jennifer Udo en Galina Z reden een foutloos basisparcours in de klasse 1.10m. In de barrage kregen ze helaas 8 strafpunten. Carmen Vervelde en Golvé liepen in het basisparcours helaas tegen 4 strafpunten aan. Bij Sanne ten Pas en Anouk Sikkink zat het niet helemaal mee die dag, maar het was al een enorm knappe prestatie dat zij daar tussen al die topcombinaties mochten rijden.Tessa Delger en Hampton startten in de klasse 1.35m. Zij kregen 4 strafpunten in het eerste parcours en reden een foutloos tweede parcours. Hiermee eindigden ze op de zevende plaats. Met Melodie V reed Tessa in de klasse 1.30 eveneens een foutloos tweede parcours en 4 strafpunten in het eerste parcours. Zij eindigden op de tiende plaats.Ilse Zieverink en Black Sunshine reden in de klasse L1 een nette proef maar behaalden net niet het niveau dat ze de laatste tijd wisten te rijden. Chelsea Hogeslag en J’Adore reden in de klasse Z2 dressuur. Deze veelzijdige combinatie wist op de 20e plaats te eindigen. Carmen Vervelde en Emilion reden in de klasse Z1 naar een mooie voldoende score, goed voor de 14e plaats. Sofie ten Pas en Mistery Lana wisten in dezelfde klasse op de 18e plaats te eindigen.Sam Lotus Reuling en Zoë van ’t Gildeland eindigden in de klasse L2 op een zevende plaats. Fabiënne Buunk en Everwood Bellfire reden een hele mooie proef. In de klasse L2 cat. DE eindigden ze op een hele mooie tiende plaats met een score van bijna 64%. Jade ten Pas en Presley E the King reden met een mooie proef in de klasse M1 naar plaats 7.Niet alleen op de Gelderse kampioenschappen werden prijzen binnen gehaald. Marly Aarnink en Olando van de Binnenvelder reden in Markelo naar twee derde prijzen in de klasse L1 dressuur.

 

Foto:PR