Van dinsdag 27 juni tot en met vrijdag 30 juni organiseert de stichting WFevenementen voor de negende keer de Internationale Fiets4daagse Winterswijk, inmiddels uitgegroeid tot een fietsfestijn met duizenden deelnemers. De slogan voor de editie 2023 is “fietsen in de onverwachte hoek”, een titel waarmee de Gelderse Achterhoek zich profileert als een prima plek om te wonen, te werken en vooral om te recreëren. De Fiets4daagse vindt plaats in misschien wel het mooiste stukje van deze “hoek”, grotendeels gekwalificeerd als Nationaal Landschapspark Winterswijk.

Vernieuwde routes

De routemakers zijn er wederom in geslaagd om iedere dag nieuwe routes samen te stellen van 25-, 40- of 60 kilometer door het fraaie Winterswijkse buitengebied en aangrenzende Nederlandse en Duitse gemeenten. Alle routes worden duidelijk voorzien van pijlen, daarnaast ontvangen de deelnemers een uitgebreide routebeschrijving. De keuze van de te fietsen afstand kunnen de fietsers onderweg maken bij de duidelijk aangegeven routesplitsingen. De routes gaan voor het grootste gedeelte over kleine wegen, fietspaden en onverharde wegen: drukke wegen worden zoveel mogelijk gemeden.

Meer dan alleen maar fietsen

Tijdens de fietstochten zijn er pauzeplaatsen bij horecalocaties, met bezichtigingen en muzikale optredens. Ook bij het eindpunt is er iedere dag muziek, alwaar de deelnemers nog even gezellig kunnen “nafietsen” onder het genot van een drankje en een hapje. Deelnemers die minimaal drie dagen meefietsen ontvangen een herinneringsmedaille en dingen tevens mee in een gratis verloting met mooie prijzen.

Start en Finish

Start- en finishpunt van de Fiets4daagse is iedere dag bij het sportcomplex ’t Huitinkveld aan de Bataafseweg 2a te Winterswijk (7101 PA), normaliter de thuishaven van voetbalclub FC Trias. De start is dagelijks tussen 9.00 en 12.00 uur. Nabij het startpunt, dat rondom Winterswijk met duidelijke gele borden wordt aangegeven, is volop (gratis) parkeergelegenheid. Tevens is hier een fietsservicepunt en kunnen fietsen worden opgeladen. Bij de start ontvangen de deelnemers iedere dag een kleine versnapering.

Kosten en Voorinschrijving

Deelnemers kunnen zich bij het startpunt aanmelden: een 4-dagen kaart kost €14,00, een dagkaart €4,00. Bij voorinschrijving via de website kost een 4-dagen kaart slechts €12,00. Daarnaast is er in de week voorafgaande aan het evenement een

voorinschrijving bij het VVV Inspiratiepunt in Winterswijk, ook hier betaald men slechts €12,00 voor een 4-dagenkaart. Meer Informatie : www.fiets4daagsewinterswijk.nl www.wfevenementen.nl

 

Foto: 100%Winterswijk