WINTERSWIJK – Op zondag 18 juni houdt Archeus haar traditionele voorjaarsloop, die in 2018 is omgedoopt tot de Obbink Run. De loop is vanaf dit jaar verplaatst van de donderdagavond naar de zondagochtend, een voor veel lopers geschikter tijdstip. Om jongeren te extra stimuleren meer te bewegen, mag de jeugd tot en met 15 jaar gratis meedoen. De jeugd kan 1 of 2 km rennen, de andere hardlopers kunnen kiezen uit een 5 of 10 km loop. De voorinschrijving is inmiddels geopend.

Voor de jeugd is een parcours uitgezet in de directe omgeving van de Archeus-baan. De 5 kilometer voert de lopers over zandpaden in en rond het Gossinkbos. De 10 kilometer gaat voor het grootste deel over onverharde wegen ten oosten van Winterswijk. Onderweg is er een drinkpost met water.

Start en finish bevinden zich op de thuisbasis van Archeus, sportcomplex De Hunenbulten aan de Vredenseweg 136 te Winterswijk. De prestatielopen over de diverse afstanden zijn geschikt voor zowel trimmers als wedstrijdlopers. In het clubgebouw is gelegenheid tot omkleden en douchen.

Er wordt gebruik gemaakt van elektronische tijdswaarneming waardoor van iedere deelnemer de nettotijd in de uitslag komt te staan.

Info

Locatie: Atletiekbaan Hunenbulten / AV Archeus Vredenseweg 136 7101 LS Winterswijk

Afstanden: 10.00 uur – 1,0 km (kidsrun t/m 11 jr) Gratis

10.15 uur – 2 km (kidsrun t/m 15 jr) Gratis

10.45 uur – 5 km prestatieloop m/v € 5,00*/ € 6,00

10.45 uur – 10 km prestatieloop m/v € 6,00*/ € 7,00

*= voorinschrijving

Voorinschrijving is mogelijk t/m 15 juni. De organisatie verzoekt iedereen zoveel mogelijk voor in te schrijven. Na-inschrijving is ook mogelijk en kan tot uiterlijk een half uur voor de start. Betalingen bij na-inschrijving bij voorkeur via pinbetaling.