Zaterdag 3 juni is de Open dag op de zorgboerderij. In het hele land openen zorgboerderijen aangesloten bij de Federatie Landbouw en Zorg hun deuren. Zie voor alle deelnemende zorgboerderijen www.zorgboeren.nl/open-dag. Een enkeling houdt de open dag op een andere datum, dat staat er dan bij.Tijdens de Open dag laten zorgboerderijen zien wat ze doen. Veelal zijn er deelnemers (hulpboeren) aanwezig, worden er producten van eigen boerderij aangeboden en zijn er kinderactiviteiten.KwaliteitskaderVorig jaar was het nieuwe kwaliteitskader voor de zorglandbouw net gelanceerd. Dit jaar gaan we erop door. Hoe krijgen de kernwaarden vorm op de zorgboerderij? Denk daarbij aan waarden als ‘Ik word gezien en gehoord’, ‘Er is ruimte en ik kan veel buiten zijn’ of ‘Ik hoor erbij en doe mee’.De kernwaarden vallen allemaal onder de kernwoorden Samen, Buiten en Gewoon. Op zorgboerderijen staan deze kernwaarden voor de deelnemers centraal. De persoonlijke aandacht, het buiten zijn, de dieren en de moestuin zorgen dat mensen zich verbonden en waardig voelen, wat voor heel veel deelnemers fijn en helend is. Ervaar het ook zelf tijdens de Open dag!Leuk gezinsuitjeDe zorgboerderijen die aangesloten zijn bij de Federatie, hebben vaak prachtige plekjes gecreëerd. Hier even een kijkje nemen is een leuk uitje voor het gezin, waarbij er vaak dieren geaaid kunnen worden, producten geproefd en soms is er nog een optreden. Kijk even op zorgboeren.nl voor een deelnemende zorgboerderij bij jou in de buurt! Let wel even op: sommige zorgboerderijen zijn een andere dag geopend, kijk dus even goed welke dag en tijd de zorgboerderij in jouw buurt open is op zorgboeren.nl/open-dag