Donderdag 25 mei vindt in De Radstake in Heelweg D’RAN en HOE!? | Mijn Buitengebied plaats. Een evenement waarin alle uitdagingen waar de Achterhoek voor staat om te komen tot een vitaal erf- en buitengebied aan bod komen. Naast een plenair programma en workshops is ook een informatiemarkt ingericht. Ruim 30 standhouders richten een stand in en belichten vanuit een eigen perspectief hun visie op de toekomst van ‘Mijn Buitengebied’.

 

De standhouders laten onderstaande thema’s aan bod komen:

· Biodiversiteit

· Biobased bouwen

· Energietransitie

· Duurzaamheid

· Veiligheid

· Toerisme

· Asbestsanering en/of sloop

· Nieuwe initiatieven en innovatie

Daarnaast is een achttal gemeenten aanwezig voor een speeddate en bestaat de mogelijkheid de Ondermijningscontainer van Bureau Drugszaken te bezoeken om te ervaren hoe de productie van hennep en drugs geschiedt.

De informatiemarkt van in D’RAN en HOE!? | Mijn Buitengebied begint om 13.00 uur, de toegang is gratis. Bewoners en ondernemers kunnen daarnaast zowel ’s middags als ’s avonds deelnemen aan een vijftal workshops.

 

Samen DRAN in de Achterhoek, belangstellenden wordt gevraagd graag van te voren aanmelden op www.dran-hoe.nl. De website bevat tevens een totaaloverzicht van het programma en de lijst met standhouders. Voor D’RAN en HOE!?| Mijn Buitengebied is een speciale promotievideo gemaakt: https://www.youtube.com/watch?v=bC5SS9c0WWc.

 

D’RAN en HOE!? | Mijn Buitengebied is een dag vol inspiratie over het buitengebied in de Achterhoek. Het perspectief voor het erf- en buitengebied is voor iedereen anders, vraagt tegelijkertijd toch om een gemeenschappelijke aanpak.