VIJGENCHUTNEY

 

Bij ons programma Pluk de Dag op zaterdagmorgen geeft Nadia Zerouali één keer in de vijf weken een kooktip.

 

 

Op 10 juni 2023 was dat een heerlijke chutney 

Voor één pot chutney heb je nodig:

  • 4 verse vijgen
  • 6 gedroogde vijgen
  • 300 gram dadelmelasse of suiker
  • 50 ml appelazijn
  • 1 eetlepel dillezaad
  • halve eetlepel peperoncino of chiliflakes andere smaakmakers, zoals gedroogde vijgen, ander fruit of specerijen

Was en snijd de vijgen in stukjes. Breng aan de kook met de melasse (of andere smaakmakers), azijn, dille en chili. Laat inkoken en zacht worden. Schep heel in een passende, gesteriliseerde pot. Sluit goed af. Laat op zijn kop op een theedoek afkoelen. Bewaar in de koelkast.

Eet smakelijk! 😊

 

*Uit: Henna Hanina van Nadia Zerouali