Op maandagmiddag 8 mei om 14.48 was het moment daar: het record stoelendans 65+ is geplaatst door het Ouderenfonds met maar liefst 265 senioren, onder leiding van niemand minder dan Olga Commandeur! De recordpoging is de start van de Nationale Beweegweek voor ouderen, waarin het Ouderenfonds t/m 12 mei ruim zesduizend senioren in beweging brengt op meer dan 210 locaties in het land. En dat is niet alles, iedereen kan in deze week in beweging te komen tegen eenzaamheid door op beweegvisite te gaan. Na de feestelijke beweegvisite, met de huiskamer van Olga op het podium ontvingen alle deelnemers een certificaat van hun deelname.

Beweegarmoede onder ouderen
Minder of niet meer bewegen is een belangrijk signaal dat eenzaamheid op de loer ligt. In het beweegsymposium maandagochtend 8 mei in Utrecht kwamen 100 beweegprofessionals bij elkaar om de bewustwording over en aanpak van beweegarmoede te bespreken en diverse workshops te geven.
Wat kan jij doen?
Het Ouderenfonds roept heel Nederland deze week op om op beweegvisite te gaan bij een senior en erop uit te trekken, want er is in ons land een enorm beweegtekort onder ouderen en dat is een voorbode van eenzaamheid. Zie https://ouderenfonds.nl/alles-over-het-beweegtekort/. Dus moeten we nú samen in beweging komen. Bezoek deze week  je opa, oma, vader, moeder, buren of kennissen en maak een wandeling of op kom op een andere manier in beweging, dat kan ook thuis. Olga nam onlangs daarom beweegvideos op voor ouderen en hun bezoekers, met handige beweegtips; zie https://ouderenfonds.nl/ga-op-beweegvisite/
Wat staat er nog op de agenda voor deze Nationale Beweegweek van 8 t/m 12 mei? Zie ook https://oldstars.nl/agenda/ of neem contact op over welke activiteiten er nog meer worden georganiseerd in jouw regio met het Ouderenfonds. Daarnaast is directeur Kirsten Andres beschikbaar voor interviews en achtergrond informatie over eenzaamheid en beweegarmoede.